Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi (NAKSAM) tarafından ’Kadınla Geleceğe Sempozyumu’ düzenlendi.
NKÜ Rektörlük Konferans Salonu’nda düzenlenen sempozyuma NKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Yılmaz, personel, öğrenciler ile Tekirdağlı kadınlar katıldı. Sempozyumun açılışında konuşan NAKSAM Müdürü Doç. Dr. Gülen Özdemir, "Bugün gerçekleştirilecek olan üç oturumda ’Kırsalda Kadın’, ’Gençlerin Toplumsal Cinsiyet Eşitliğine Bakışı’ ve ’Kadın ve Sağlık’ konuları ele alınacak. Sempozyumun başarılı geçmesini diliyor, emeği geçenleri tebrik ediyorum" dedi.
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Yılmaz ise konuşmasında kadınların sosyal yaşama katılmasının o ülkenin gelişmişlik seviyesini belirlemede önemli bir kıstas olduğunu belirterek, "Birkaç yıl önce kurulmuş olan NAKSAM gerçekleştirdiği çalışmalar ile kendinden söz ettiren Merkezlerimiz arasında bulunuyor. Bilgi paylaştıkça çoğalıyor. Sempozyumun verimli geçmesini diliyorum" sözlerine yer verdi.
Açılış konuşmalarının ardından ’Kırsalda Kadın’ konusunun ele alındığı ilk oturum Prof. Dr. Nurettin Yıldırak’ın başkanlığında başladı.
’Tarımın ve Kırsalın Görünmeyen Gerçeği: Kadınlarımız’ konulu sunumunu gerçekleştiren Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bülent Gülçubuk kırsal alandaki kadınların sorunlarının çözümüne yönelik yapılabilecekleri sıralayarak kadınların örgütlenmesi gerektiğini aktardı. Aynı zamanda mesleki eğitim olanaklarının yaygınlaştırılması, kadının kredi kaynaklarına erişiminin kolaylaştırılması, kadın girişimciliğinin teşvik edilmesi gerektiğini belirten Gülçubuk, istihdamda kayıt dışılığın azaltılması gerektiğini vurguladı.
NAKSAM Müdürü Doç. Dr. Gülen Özdemir ise sunumunda ’Kadınların Ekonomiye Katılımında Kadın Kooperatifleri’ konusunu ele aldı. Özdemir, kadınların toplumun içinde adil bir biçimde her alanda yer alması gerektiğini vurgulayarak Kırsal Ekonomide Kadın Dünya Bankası Proje sonuçlarını katılımcılarla paylaştı. Doç. Dr. Özdemir, kırsal kesimde kadın kooperatifçiliğinin arttırılması gerektiğini aktardı.
Kadınla Geleceğe Sempozyumu’nun ilk oturumu sonrasında katılımcılara günün anısına hediye takdim edildi.