Tekirdağ’da ‘Quilling-Kağıt Kıvırma Sanatı’ olarak bilinen renkli şerit kağıtlar ile yapılan resim sergisi açıldı.
Tekirdağ’da Bülent Taşkır isimli vatandaş tarafından yapılan resimler, Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Salonu’nda sanatseverlerin beğenisine sunuldu.
Sergi açılışına Yrd. Doç. Dalila Özbay, kağıt kıvırma sanatçısının ailesi ve çok sayıda vatandaş katıldı. Açılışta ‘Quilling-Kağıt Kıvırma Sanatı’ndan bahseden sergi sahibi Bülent Taşkır, kağıt kıvırma sanatının 15’inci yüzyılda başladığını belirterek, “Sergime gelerek beni onurlandıran herkese çok teşekkür ederim. Ayrıca, sergimin burada açılmasını sağlayan NKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İhsan Soysal’a, Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aslı Korkut’a, Resim Bölüm Başkanı Prof. Dr. Melihat Tüzün’e ve Yrd. Doç Sayın Dalila Özbay’a huzurlarınızda çok teşekkür ederim. Yapmış olduğum quilling çalışmalarımı sergilemenin mutluluğunu yaşamaktayım. Hele sergimi, şehrimizin güzide ilim eğitim yuvası olan üniversite bünyesinde açmak bana daha da büyük mutluluk vermiştir. Sergimin adı, ’Renkli Şerit Kağıtların Dünyası’ adından da anlaşılacağı üzere kağıtlarla ilgili olarak, ‘Quilling-Kağıt Kıvırma Sanatı’yla yapılmış çalışmalardan oluşmaktadır. Quilling-Kağıt Kıvırma Sanatı hakkında kısaca bilgi verecek olursam, bu sanat, Avrupa’da 15’inci yüzyılda, Fransız ve İtalyan rahip ve rahibeler tarafından, dini kitaplarını, şarap kadehlerini, hatta mobilyalarını süslemek amacıyla başlandığı bilinmektedir. 1800’lü yılların başında İngiltere’de kağıt makinesinin icadıyla da kağıt kıvırma sanatı yaygınlaşmış olup 20’nci yüzyılda kağıt çeşitliliğinin artması sonucunda da farklı teknikler ortaya çıkarak zirveye ulaşmıştır. Ülkemizde ise son 5 yıldır tanınmaya başlanmıştır. Kağıt kıvırma tekniği ile yapmış olduğum bu çalışmalarımı umarım beğenirsiniz, teşekkür ederim” dedi.
Program, açılış konuşmasının ardından serginin gezilmesi ile son buldu. Sergi 20 Mayıs’a kadar NKÜ Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Salonu’nda sanatseverlere açık olacak.