Çorlu ’da daha önce pek çok kampanyayı hayata geçiren ve bu kampanyalar sayesinde Çorlu’ya kız öğrenci yurdu ile iş merkezi kazandıran Türkiye Kızılay Derneği Çorlu Şubesi, kan bağışı aracı almak için de bir kampanya başlattı. Kızılay Çorlu Şubesi Başkanı Selime Dodurka Çorlu halkına güvendiklerini söyledi.
Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç’ın Çorlu’da görev yapan basın mensupları ile periyodik hale getirdiği basın toplantılarının bu ayki durağı Türkiye Kızılay Derneği Çorlu Şubesi`nin Kızılay Üsrev Aktaş İş Merkezi’ndeki binası oldu.
Toplantıya ev sahipliği yapan Kızılay’ın Çorlu Şubesi Başkanı Selime Dodurka, Çorlu’ya kan bağışı aracı kazandırmak için yeni bir proje hayata geçirmeye hazırlandıklarını söyledi. Çorlu Şubesi olarak bugüne kadar birçok projeye imza attık ve sizlerin destekleriyle bu projelerimizi başarıyla ve alnımızın akıyla sonuçlandırdık diyen Selime Dodurka, “Çorlu`muzda bir kan bağış merkezimiz bulunuyor ve Tekirdağ halkımızın verdiği destekle kan bağış sayımız her geçen yıl artarak devam ediyor. Bu sayede Tekirdağ’da bulunan bütün devlet hastanelerinin ve birçok özel hastanenin kan ihtiyaçları merkezimiz tarafından karşılanıyor. Diğer yandan da, maalesef ülkemizde gittikçe sayısı artan çeşitli kaza ve hastalıklardan dolayı kana olan ihtiyaç da sürekli olarak artıyor” dedi.
“KAN ALMAYA YETKİLİ TEK KURUM KIZILAYDIR”
Dodurka: “Ülkemizde kan bağışı almaya yetkili olan tek kurum Türk Kızılayı’dır. Bu bağışlar ya kan toplama merkezlerinde ya da mobil araçlarda alınmaktadır. Bu işin mobil araçlarda yapılmasının en önemli yararı hem vatandaşın ayağına kadar gitmek, hem de bu işi meydan gibi kalabalık yerlerde yaparak halkın dikkatini çekmektir. Ancak mevcut durumda bu işlemler büyüklüğünden dolayı hareket kabiliyeti fazla olmayan otobüsler içerisinde yapılıyor. Biz de bu nedenle yola çıktık ve merkezimize yataklı, ufak ve dinamik, her yere daha kolay ve daha az yakıt masrafı yaparak ulaşabilecek bir araç almayı hedefledik” diye konuştu.
“HİÇ TİYATROYA GİTMEMİŞ ÖĞRENCİLERİ TİYATRO İLE BULUŞTURACAĞIZ”
Kızılay Çorlu Şubesi Başkanı Dodurka, “Bu aracı temin etmek için en büyük güvencemiz kendilerini her zaman yanımızda hissettiğimiz yardımsever Çorlu ve Tekirdağ halkıdır. Şimdiye kadar yapılan yardımların Çorlu Kızılayı tarafından en ufak kuruşuna kadar, titizlikle insanlık yararına kullanıldığını kamuoyu iyi bilmektedir. Şimdi yine, halkımıza güvenerek yola çıkıyor ve kendilerinden araç kampanyamız için destek istiyoruz. Başlangıç olarak halkımızdan, 15 Mayıs tarihinde Nazmi Arıkan Fen Bilimleri Kolejinde oynanacak olan Çizmeli Kedi adlı çocuk tiyatrosuna bilet alarak kampanyamıza destek bekliyoruz. Tespitlerimize göre Çorlu’da, şimdiye kadar tiyatroya hiç gitmemiş çok sayıda ilköğretim okulu öğrencisi bulunuyor. Bilet alan bağışçılarımız tiyatroya hiç gitmemiş bu çocukların tiyatroyla tanışmasını sağlayabilirler” dedi.
Dodurka konuşmasını şöyle sürdürdü: “Yani bir bilet alan bağışçımız hem kan toplama aracımız için destekte bulunacak hem de bir çocuğun tiyatroya gitmesini sağlayacak. Destek olacak halkımıza şimdiden teşekkür ediyorum. Ayrıca bize desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen ve hep yanımızda olan Kaymakamımız Levent Kılıç’a ve değerli basınımıza şahsım ve yönetim kurulum adına şükranlarımı sunuyorum.”
“KAN BAĞIŞI ARACIYLA ÜNİTE SAYIMIZ ARTACAK”
Açıklamanın ardından gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Kızılay Çorlu Şubesi Başkanı Selime Dodurka, “Zaman zaman mobil araçlarla kan bağışı alıyoruz. Ancak büyük araçların hareket kabiliyeti olmuyor. 3 yataklı hareket kabiliyeti kolay, kendi kendine yetebilen bir araç temin ederek Çorlu`ya kazandırmak istiyoruz. İşletmelerde düzenlenen kan bağışı kampanyalarına büyük araç gönderildiğinde gün boyu orada kalıyor. Daha küçük bir araçla yan işletmeye geçme imkanı da olacak. Böylelikle ünite sayımız artacak. Biz bu kampanya konusunda da bundan önceki kampanyalarda olduğu gibi Çorlu halkının bize destek vereceğine inanıyoruz ve Çorlu halkına güveniyoruz. 15 Mayıs 2016 tarihinde 3 seans halinde Çizmeli Kedi adlı tiyatro oyununu Çorlulu çocuklarla buluşturacağız. Elde edilecek gelir kan bağışı aracının temininde kullanılacak. Projenin diğer ayağında hiç tiyatroya gitmemiş çocukları tiyatro ile tanıştırmak var. Tiyatro için bilet alacak olanlardan isteğimiz hiç tiyatroya gitmemiş çocuklar için de bilet almalarını istemek olacak. Havuzda toplanacak olan bu biletleri de Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü`ne vereceğiz ve daha önce hiç tiyatroya gitmemiş olan ilkokul öğrencilerinin tiyatro ile tanışmalarına vesile olacağız. El ele verirsek bu işi başarırız.
“NEDEN 50 BİN ÜNİTE KAN BAĞIŞI OLMASIN”
Çorlu`da daha önce 8 in ünite olan kan bağışının önce 20 bini aştığını ardından da 28 bine ulaştığını söyleyen Selime Dodurka, “Bu yıl için arkadaşlarımızın hedefi 31 bin ünite kan bağışı almak. Bu rakamı neden 50 bine çıkarmayalım. Çünkü insanların kan vermeye bakışı değişti. Artık bir kan bir can değil bir kan 3 can demek. Bir kandan üç farklı insana fayda sağlanabiliyor. En makbul olan bağış kan bağışı” dedi.
“BÖLGE KAN MERKEZİNİ ÇORLU`YA KAZANDIRILMALIYIZ”
Kızılay`dan alınan kanlarda ücret ödenmesi durumunun söz konusu olmadığının altını çizen Türkiye Kızılay Derneği Çorlu Şubesi Başkanı Selime Dodurka, “Kızılay`dan alınan kana para yok. Kan bağışı aracını Çorlu`ya kazandırdıktan sonra yapılması gereken bölge kan merkezini Çorlu`ya kazandırmak olmalı” diye konuştu.