Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesi kurban pazarında bayrama sayılı günler kala vatandaş ile satıcılar arasındaki pazarlıklar kızışmaya başladı.
Bu yıl Çerkezköy Kurban Pazarının en büyük kurbanlığı olan 1 ton ağırlığındaki “Haydar” adlı büyükbaş kurbanlık 16 bin TL’ye alıcısını bekliyor.
Çerkezköy Kurban Pazarı’nda kurbanlık satışları hızlanmaya başladı. Vatandaş fiyatların yüksekliğinden şikayet ederken, satıcılar ise şu ana kadar ki satışlardan memnun. Bu yıl büyükbaş kurbanlıkların fiyatının 6 bin TL ile 16 bin TL arasında değiştiğini belirten kurban satıcısı İshak Aydın, “Hayvan pazarının en büyüğü bizim çadırımızda bulunuyor. Tam 1 ton ağırlığında olan ‘Haydar’ isimli kurbanlığımıza 16 bin TL istiyoruz. Önceki gün gelen bir müşteri, Haydar için arabasıyla takas önerdi. Fakat bu takas gerçekleşmedi” diye konuştu.
İshak Aydın, Haydar isimli kurbanlığı alan müşterisine bir adet de koç hediye edeceğini söyledi.
Çerkezköy Kurban Pazarı’na 450 adet küçükbaş kurbanlık ile geldiklerini belirten Sedat Ak ve Serkan Maytalman isimli kurban satıcıları ise küçükbaş kurbanlıkların fiyat aralığının 700 TL’den başladığını ve bin 100 TL’ye kadar yükseldiğini belirtti. Şu ana kadar 150 küçükbaş kurbanlığı sattıklarını kaydeden Ak ve Maytalman, satışların çok iyi gittiğini belirterek, hizmetlerinden dolayı Çerkezköy Belediyesi yetkililerine teşekkür etti.
Çerkezköy Kurban Pazarı’nın bir diğer kurban satıcısı Cebgiz Biçer ise “Bu yıl kurban pazarına 16 büyükbaş hayvan ile geldik. Kısa süre içinde 6 kurbanlık hayvanımızın satışını gerçekleştirdik. Kurbanlıklarımızın fiyatları 7 bin 500 TL ile 11 bin TL arasında değişiyor. Şu ana kadarki satışlardan memnunuz. Önümüzdeki günlerde satışların daha da artacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.
Fiyatların bu yıl geçen yıla oranla arttığını söyleyen vatandaşlar ise “Fiyatlar biraz yükselmiş. Bu fiyatlarla kurban kesmemiz zor görünüyor. Umarız önümüzdeki günlerde fiyatlar biraz daha düşer ve kurbanlık alabiliriz” dedi.
Vatandaşlar ayrıca, kurban pazarı yanında yapılan kurban kesim yeri için de Çerkezköy Belediyesi yetkililerine teşekkür etti.