Afet ve Acil Durum (AFAD) İl Müdürlüğü tarafından, Tekirdağ Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerine afet ve acil durumlara yönelik farkındalık eğitimi verilerek tatbikat gerçekleştirildi.

AFAD il Müdürlüğü eğitmenleri tarafından, Tekirdağ Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerine afet ve acil durumlara yönelik farkındalık eğitimi verilerek tatbikat gerçekleştirildi. Tekirdağ Anadolu Lisesinin toplantı salonunda verilen eğitimde afet türleri, afetin etkileri ve afet sırasında doğru davranış şekilleri konuları anlatıldı. Ayrıca eğitim sonrasında öğretmen ve öğrencilerin katılımı ile tahliye tatbikatı gerçekleştirildi.

Sedye ile taşındılar

Ayrıca okula bağlı öğrenci pansiyonunda kalan öğrencilere acil durumlarda bina tahliyesi hakkında bilgi verilerek, öğrencilerle deprem tahliye tatbikatı yapıldı. Yapılan deprem tatbikatında öğrenciler sıraların altına ve yatağın yanında ellerinin başlarına koyup kendini korumaya alırken, gerçekleştirilen yangın tatbikatında ise, birçok öğrenci okulun önünde toplanırken, bazı öğrenciler de sedye ile taşındı.