Marmaraereğlisi Belediyesi, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde Kurban satış yeri ve kesim yerleşkesini belirleyerek, son hazırlıklarını tamamladı.
Bu yıl 12-15 Eylül 2016 tarihleri arasında kutlanacak olan ve bayram nedeniyle 9 gün sürecek tatil öncesi Marmaraereğlisi Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Zabıta Müdürlüğü ekipleri ortak çalışması ile vatandaşların Kurban Bayramı tatilini huzur ve güvenli bir şekilde geçirmeleri için gerekli tedbirleri aldı.
Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı 20 adet bayan personel tarafından tüm park, bahçe ve oyun alanlarında genel temizlik çalışmasını tamamladı. Yine ilçe sınırlarında bulunan tüm mezarlıklarda badana, bakım onarım ve çiçeklendirme çalışması yapılarak, mübarek günlerde mezarlıkları ziyarete gelecek vatandaşların sıkıntı yaşamamaları da sağlandı.
Kurban kesiminde kolaylık
İlçe sınırlarında bulunan 3 adet mezbahada ise, boyama ve bakım çalışması yapılarak kurban kesiminin hijyenik koşullar yapılması için belediye ekipleri tarafından tedbirler alındı. Kurban kesimi yapacak olan vatandaşların belediyeden sıra alması ile kesim yerinde bekleme olmaksızın kurban kesimi yapmalarının sağlanacağı belirtildi.
Marmaraereğlisi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin, 9 günlük bayram tatili boyunca vatandaşların güvenliğini sağlayarak, var olan şikayetlerin de çözüme kavuşturulacağı bildirildi.