Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan’ın başkanlığında, Meriç-Ergene Havzası Havza Yönetim Heyeti Toplantısı yapıldı.
Toplantıda Vali Mehmet Ceylan, Meriç-Ergene Havzası Koordinatör Valisi ve Havza Yönetim Heyeti Başkanı olarak açılış konuşması yaptı.
Sonrasında DSİ 11. Bölge Müdürü Adil Sabancı bir konuşma yaparak, toplantı hakkında katılımcılara bilgi verdi. Ardından Orman ve Su İşleri Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürü Cumali Kınacı, Ergene Havzası ve havzada yapılan çalışmalarla ilgili değerlendirmelerin yer aldığı bir konuşma yaptı.
Konuşmaların ardından Su Yönetimi Genel Müdürlüğü’nde görevli Uzman Kemal Berk Orhon tarafından, “Havza Yönetim Heyetlerinin Revize Tebliğ’e Göre Teşekkülü Tebliğ” ve “Ergene Havzası Koruma Eylem Planı” ve Uzman Hatice Duman tarafından, “Meriç - Ergene Havzasında Oluşan Çiftlik Atıklarının ve Evsel Atıksu Arıtma Çamurlarının Yönetimi” konulu sunumlar gerçekleştirildi.
Toplantı, havza yönetim heyeti çalışmalarının değerlendirilmesi, görüş ve önerilerin alınmasının ardından son buldu.
Toplantıya Vali Mehmet Ceylan’ın yanı sıra, Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Edirne Vali Yardımcısı Beyazıt Tanç, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürü Cumali Kınacı, Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ) Genel Müdürü Şafak Başa, DSİ 11. Bölge Müdürü Adil Sabancı, Tekirdağ Ergene Derin Deniz Deşarj A.Ş. Genel Müdürü Mehmet Ceyhan, TESKİ ve DSİ yetkilileri katıldı.