Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Halis İşler, bugün itibariyle gerçekleştirilen Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) 2’nci dönem sınavında, il genelinde toplam 139 okulda 12 bin 151 öğrencinin iyi bir liseye girebilmek için ter döktüğünü ve Tekirdağlı öğrencilerin başarılı sonuçlar alacağına inandığını söyledi.
TEOG maratonu ile ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Halis İşler, Tekirdağ’ın bu gibi sınavlarda genellikle başarılı bir çizgisinin olduğunu vurguladı. İşler, “Tekirdağlı öğrencilerimizin, bu gibi ortak sınavlarda başarılı bir çizgisi var. Bugün 12 bin 151 öğrencimiz, 139 okulda iyi bir liseye girebilmek için ter döktü. Tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum” dedi.
8’inci sınıf öğrencilerinin katıldığı TEOG 2’nci dönem sınavlarında, Türkiye genelinde toplamda 1 milyon 167 bin 854 öğrenci, bugün Türkçe, Matematik, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, yarın ise Fen ve Teknoloji, İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil derslerinden sınava girecek.