TEKİRDAĞ (İHA) – Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde yer alan eğitim ve öğretim kurumları arasında bulunan Mükerrem Ali Kayan İlkokulu öğrencileri tarafından hazırlanan resim ve tasarım sergisi açıldı.
Çorlu Belediyesi’nin tarihi hizmet binasında düzenlenen sergi yoğun katılımla açıldı. Açılışa, Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Güçlü, Belediye Başkan Yardımcısı Erdoğan Demirci, İlçe Emniyet Müdürü Aykut Efe, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Serkan Gürzsoy, Ergene İlçe Emniyet Müdürü İzzet Ersoy ile kurum müdürleri, okul idarecileri, aileler ve vatandaşlar katıldı.
Kurdele kesilmesinin ardından açılışı yapılan sergi yoğun ilgi gördü. Kaymakam Kılıç ve protokol üyeleri sergiyi gezdi.
34 ÖĞRENCİNİN ESERİ YER ALIYOR
Sergi ile ilgili olarak bilgi veren Mükerrem Ali Kayan İlkokulu Müdürü Başak Arman, “Öğrencilerimizin hazırladığı milli kültürümüz, milli değerlerimiz adlı resmi ve tasarım sergisi açılışına katılan herkese teşekkür ediyorum. Okulumuzun 4. sınıf öğretmenlerinden Güler Subaşı`nın öğrencilerinin hazırlamış olduğu sergide, kültürümüzü tanıtmak ve değerlerimizi yeni kuşak öğrencilere aktarmak için yaptığımız bir çalışmadır. Öğrencilerimizin 1 yıllık emeği var. Her yıl da aynı çapta sergiler düzenliyoruz. Herkese katılımları için teşekkür ediyoruz. Eylül ayından beri öğrencilerimiz sene başından beri bu sergiye hazırlanıyorlar. 34 öğrencimizin eserleri yer alıyor. 2 kattaki tüm eserler 34 öğrencimize ait. Bu öğrencilerimiz hemen her alanda çok başarılı öğrenciler. Özellikle de resim alanında çok gelişme gösterdiler. Girdikleri sınavlarında da üstün başarı gösteriyorlar. Okulumuzun bağışçıları Mükerrem Ali Kayan çiftinin kızları Ayten Yılmaz Kayan da eşi ile birlikte aramızdaydı, kendisine teşekkür ediyoruz” dedi.