Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Süleymanpaşa Belediyesi, Süleymanpaşa Engelsiz Yaşam Derneği, Trakya Kalkınma Ajansı ve Tekirdağ Anadolu Lisesi işbirliğinde hazırlanan “Mutlu Kentin Gözleri Kitapların Sesleri” projesinin eğitmen yetiştirme başlangıç törenine katıldı.
Tekirdağ Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirilen eğitim başlangıcına Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat’ın yanı sıra Tekirdağ Anadolu Lisesi Müdürü Mehmet Solak, Süleymanpaşa Engelsiz Yaşam Derneği Başkanı Şerife Türüdü, Lions Kulübü Başkanı Mübeccel Karaevli, özel eğitim verecek görme engelli eğitmenler ve gönüllü eğitmen adayları katıldı.
“Süleymanpaşa Belediyesi olarak çok önem verdiğimiz bir proje”
14 kişinin eğitim göreceği ve devamında görme engelliler için sesli bir kütüphane oluşturulacak proje ile ilgili konuşan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, “Mutlu Kentin Gözleri Kitapların Sesleri projesi Süleymanpaşa Belediyesi olarak çok önem verdiğimiz bir proje. Bu proje sayesinde görme engelli vatandaşlarımız Tekirdağ Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından yapılacak seslendirmelerle sesli bir kütüphane sahibi olacaklar. Aynı zamanda bugün başlayacak eğitimlerle 14 Tekirdağlı arkadaşımız bu hassas konuda eğitmen olacak” dedi.
“Engelli vatandaşlarımızın sorunlarını aşmak için mücadele ediyoruz”
Başkan Eşkinat’ın ardından açıklamalarda bulunan Süleymanpaşa Engelsiz Yaşam Derneği Başkanı Şerife Türüdü ise, engelleri aşmak için çaba gösterdiklerini ifade ederek, “Derneğimiz kurulduğundan beri engelli vatandaşlarımızın sorunlarını aşmak için mücadele ediyoruz. Bu noktada Süleymanpaşa Belediye Başkanımız her zaman arkamızda. Şu ana kadar yaptığımız çalışmalarda bedensel ya da işitsel engeli olan vatandaşlarımıza ağırlık vermiştik. Ancak görme engelli vatandaşlarımızın sayısı da hiç az değil. Mutlu Kentin Gözleri Kitapların Sesleri projesinin önemi de buradan geliyor” diye konuştu.
Öte yandan Lions Kulübü Başkanı Mubeccel Karaevli de projenin sonuna kadar arkasında olduklarını belirtirken eğitimlerde kullanılmak üzere 10 beyaz baston bağışında bulundu.
14 Eğitmen adayı nisan ayına kadar eğitimden geçecek
Konuşmalar ve hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından ilk ders özel eğitmenler tarafından gerçekleştirildi. Eğitimlerin nisan ayına kadar her hafta sonu Tekirdağ Anadolu Lisesi’nde gerçekleşeceği projede 14 eğitmen adayı 3 hafta boyunca baston ile serbest hareket eğitimi ardından da nisan ayına kadar Braille alfabesi eğitimi alacak.