Tekirdağ’ın Ergene ilçesinde, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından, nitratlı gübre kullanımına ilişkin toplantı düzenlendi.

Tekirdağ Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Zekeriya Sarıkoca, Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak, Ergene ilçesindeki Muhtarlar ve Kooperatif temsilcilerinin katılımıyla "Nitratlı Gübrelerin Kullanımı" ile ilgili toplantı gerçekleştirildi. Toplantıda Nitratlı Gübrelerin Kullanımına ilişkin bilgi alışverişinde bulunulurken, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Zekeriya Sarıkoca, toplantıya katılan herkese teşekkür etti.

Öte yandan, Tekirdağ Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından, nitratlı gübre kullanımına ilişkin geçtiğimiz haftalarda duyuru yapılarak, “Amonyum Nitrat (yüzde 33AN) gübresinin tarımsal amaçlı kullanımı tamamen yasaklanmıştır. Çiftçilere satış yapılmayacaktır. Diğer yandan tarımsal amaç dışı kullanım için satış ve sevkiyatlarda ilgili firmalar bakanlığımızdan izin almaya devam edeceklerdir. Üretici-İthalatçı firmaların ve bayi/dağıtıcıların yedieminlerindeki kalsiyum amonyum nitrat (yüzde 26 CAN) ile kalsiyum amonyum nitrat (yüzde 21 CAN) gübrelerinin çiftçilere satışına kontrollü olarak izin verilecektir. Potasyum nitrat ve sodyum nitrat gübrelerinin satışı tamamen serbest bırakılmıştır” denilmişti.

Ayrıca nitratlı gübre kullanımına ilişkin toplantıların devam edileceği de öğrenildi.