Namık Kemal Üniversitesi’nde (NKÜ) “Şehir-İnsan Medeniyet Köprüsü: Örnek Kişilikler” konferansları gerçekleştirildi.
NKÜ ile Kültür ve Turizm Bakanlığı işbirliğiyle yeni neslin tarihini, kültürünü bilerek ve değerlere sahip çıkarak, bugünün gelişen dinamikleri ile harmanlanması ve bütünsel bir bakış açısı kazanmasına katkı sağlayacak, “Şehir-İnsan Medeniyet Köprüsü: Örnek Kişilikler Projesi” kapsamında düzenlenen konferanslar, Ziraat Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.
Tekirdağ Vali Yardımcıları Ahmet Büyükçelik, Tayyar Şaşmaz ve Aydın Tetikoğlu, NKÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. M. İhsan Soysal ve Prof. Dr. İsmail Yılmaz, akademik ve idari personeli,Tekirdağ kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri ve temsilcileri ile öğrencilerin katıldığı “Şehir-İnsan Medeniyet Köprüsü: Örnek Kişilikler” konferansları üç gün sürdü.
NKÜ Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Tevfik Sütçü’nün, Ord. Prof. Dr. Ali Fuat Başgil ile Fethi Gemuhluoğlu’nun, Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hasan Kaya’nın Mahir İz’in ve Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Alev Direr Akhan’ın Ord. Prof. Dr. Ahmet Süheyl Ünver ile Ekrem Hakkı Ayverdi’nin hayatını anlattığı konferanslar, konuşmacılara hediye takdimiyle sona erdi.