Süleymanpaşa Belediyesi ilçe merkezinde bulunan tüm ilk ve orta dereceli okulların kantinlerini denetlemeye devam ediyor.

Zabıta Müdürlüğü ile Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü bünyesinde ikinci dönemin başladığı günden bu yana çalışmalarına devam eden denetim ekibi kent merkezinde 45 okulun denetimden geçirildiği bildirildi.

Kantin sahiplerine kantinde satılan ürünlerin hazırlık aşamasından, gıdaların kullanım şekline ve depolanmasına kadar her aşamada hijyen kurallarına uyulması gerektiğini belirten Süleymanpaşa Belediyesi ekipleri, hizmetlerinde eksiklikler bulunan işletmelere uyarılarda bulundu.

Eksik belgeler tamamlanmadığı takdirde cezai işlemler yapılacak

45 okul kantinin denetimden geçtiği denetimlerde, 10 kantinin İş Yeri Açma Ruhsatının olmadığı ayrıca 4 kantinin hijyenik olmadığı tespit edildi. İş yeri sahiplerine en kısa sürede eksiklerini tamamlanması için süre verilirken, bir sonraki denetimlerde hijyenik olmamaları durumunda ve eksik belgelerini tamamlamayan kantin sahiplerine cezai işlem yapılacağının bilgisi verildi.

Okulların kantinlerinde çalışanların iş kıyafetleri ve personel hijyeni, ürünlerin son kullanma tarihleri, soğuk gıda depolama odaları, kantinlerin fast food bölümlerinde bulunan davlumbaz ve havalandırmaları ile işyeri ilaçlama belgeleri ve işyeri açma ruhsatları titizlikle kontrol edildi.

Denetimler esnasında, gıda maddelerinin ilgili mevzuata uygunluğu, gıdaların muhafazası ve satışı konusunda uyulması gereken kurallar hakkında bilgiler aktaran Süleymanpaşa Belediyesi ekipleri, özellikle çalışan personelin yaptığı işler konusunda eğitimli ve bilinçli olmasını, yaptıkları işin niteliğine göre iş kıyafetleri, bone, maske ve eldiven kullanmaları gerektiğinin altını çizdiler.