Trakya Kalkınma Ajansı ve TCDD’nin birlikte yürüttüğü Trakya Bölgesi Yük Merkezlerinin Demiryolu Taşıma Sistemine Entegrasyonu kapsamında Çorlu Ticaret Odası’nda bir istişare toplantısı yapıldı.

Çorlu TSO Toplantı Salonu’nda yapılan organizasyona Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, TCDD 1. Bölge yetkilileri, Muratlı ve Kapaklı Belediyesi yetkilileri ve OSB Müdürleri katıldı. Toplantıda ilk olarak projenin OSB’lere dönük avantajları ele alındı. Bölgede yer alan Organize Sanayi Bölgelerine demiryolu götürülmesiyle firmalara taşıma kolaylıkları sağlanarak firmaların rekabet güçlerinin artırılmasının hedeflendiği vurgulandı. Konu ile ilgili olarak Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları 1. Bölge Müdürlüğü ile yapılan istişareler sonucunda TCDD’nin de bölgede talep olduğu müddetçe yatırıma sıcak baktığı belirtildi. Bu yatırımın gerçekleşebilmesi için Organize Sanayi Bölgelerinin taleplerinin değerlendirilmesinin önem arz ettiği kaydedildi.

Proje kapsamında OSB’lere yakın noktalarda bulunan yükleme alanlarının genişletilmesi ve yeni lojistik merkezlerin kurulması planlanıyor. Trakya Kalkınma Ajansı ve TCDD’nin birlikte yürüttüğü Trakya Bölgesi Yük Merkezlerinin Demiryolu Taşıma Sistemine Entegrasyonu projesinin geliştirilmesi için önümüzdeki günlerde de istişare toplantılarına devam edilecek.