Saadet Partisi Tekirdağ Gençlik Kolları Başkanlığı, Engelliler Haftası sebebi ile Çorlu ilçesinde basın açıklaması düzenledi.
Çorlu Belediye binası önünde düzenlenen basın açıklamasını, Saadet Partisi Tekirdağ Gençlik Kolları Başkanı Oktay Çalışkan okudu. Her 7 kişiden birinin engelli olduğunu, 360 milyon işitme engelli, 200 milyon görme engelli ve 70 milyon da fiziksel engelli olduğunu belirten Oktay Çalışkan, “Ülkemizde nüfusun yüzde 12.29’unun engelli olduğu biliniyor. Bu oran hiç de azımsanmayacak bir rakama denk geliyor. Engellilerin her zaman yanında olduğumuzu belirterek Engel Yok, Biz Varız diyoruz” dedi.
“Unutulmamalıdır ki engellilik sadece doğuştan gelmez” diyen Oktay Çalışkan, açıklamalarını şöyle sürdürdü:
“Hepimiz yaşadığımız şartlar itibari ile birer engelli adayıyız. Bedensel veya zihinsel engellerin ötesindeki ise en büyük engellilik kalp engelidir. Merhametten ve insaftan uzak insan, toplum ve devlet engelidir. İnancımız, tarihimiz ve kültürümüz bizleri bundan beri kılmıştır. Bundan dolayıdır ki ele aldığımız mesele yılın belirli haftasında değil, her anında zinde tutulması gereken önemli bir olgudur. Bizler ülkemizin her bireyi gibi engelli vatandaşlarımızı da üretebilir, kendi kendine yetebilir hale getirebilmek için toplum ve birey olarak üzerimize düşeni yapmak zorundayız.”