Sağlık Sen Tekirdağ Şube Başkanı Hamza Öksüz, Çorlu Devlet Hastanesi’nde görevli sağlık personeli Yakup Erol’un 2 Mayıs 2016 tarihinde mesai çıkışı hastane binası önünde bir otomobilin çarpması sonucu ağır yaralanarak çalıştığı hastanenin yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alınması ile ilgili olarak, “Başka canlara zarar gelmesin. İhmal sonucu oluşan kazalar oluşmasın. Yakın zamanda düzenlemeler yapılacağını umuyoruz” dedi.
Çorlu Devlet Hastanesi önünde kaza geçirerek ağır yaralanan Yakup Erol ile ilgili olarak sendika üyeleriyle birlikte basın açıklaması gerçekleştiren Sağlık Sen Şube Başkanı Hamza Öksüz, “Üzücü bir olayla ilgili basın açıklaması gerçekleştiriyoruz. Hastane yolu mu ölüm yolu mu? Hastanemiz Tekirdağ`da ilinin en büyük hizmet veren hastanelerinden bir tanesi. Eğitim ve araştırma hastanesi olma yolunda. İlin dışında da bölgeye hizmet veren bir hastane. Yapıldığı günden beri giriş bölgesinde birçok maddi hasarlı kaza meydana geldi. En son 2 Mayıs Pazartesi günü saat 16.00 sonrası bir sağlık çalışanı personelimiz mesai sonrası evine gidiyorken aynı noktada bir aracın çarpması sonucu 4 günden beri Çorlu Devlet Hastanesi Yoğun Bakım Servisi’nde yaşam mücadelesi veriyor” diye konuştu.
“CANIMIZ YANDI BAŞKA CANLAR YANMASIN”
“Biz buradan belediye yetkilileri başta olmak üzere yetkilileri göreve davet ediyoruz” diyen Sağlık Sen Başkanı Hamza Öksüz, “Araçlarla çıktığımız bir nokta burası Sol tarafta belediye otobüsleri bekleme yapıyor ama bekleme alanı yok. Otobüslerden dolayı sol tarafa baktığınızda yaya olarak da araç içerisinde de görme şansınız yok. Hastanenin çıkış noktasında geçiş alanları düzensiz. Yan tarafa okul yapılıyor ve bölgeye acilen üst geçit gerekiyor. Belediye yetkilileri başta olmak üzere kimler sorumluysa Sağlık - Sen olarak sağlık çalışanları olarak canımız yandı başka canlar yanmasın. Vatandaşlarımız da çalışanlarımız da bizim için çok kıymetli. Burada başka kazalar yaşanmasın, başka canlara zarar gelmesin. İhmal sonucu oluşan kazaların oluşmaması için toplandık. Konuyla alakalı yakın zamanda düzenlemeler yapılacağını umuyoruz. Biz de Sağlık Sen olarak konunun takipçisi olacağız” şeklinde konuştu.