Tekirdağ Saray İlçe Jandarma Komutanlığı trafik timleri, öğrencilerde trafik bilincini oluşturmak amacıyla verdiği seminerlere devam ediyor.
Görev ve sorumluluk alanlarında rutin trafik denetimlerinin yanı sıra eğitici faaliyetlere de büyük önem veren Saray İlçe Jandarma Komutanlığı, trafik timleri aracılığıyla ilk ve ortaokul çağındaki öğrencilerde trafik bilincini oluşturmak amacıyla verilen trafik eğitimleri Saray’ın Güngörmez mahallesinde devam etti.
Saray Jandarma Trafik Timlerinden, Jandarma Astsubay Üstcavus Muhammed Sırıkligil ve Jandarma Uzman Çavuş Kemal Aydın tarafından Güngörmez İlkokulunda verilen seminerde, öğrencilere sinevizyon eşliğinde 2918 sayılı karayolu trafik kanunuyla ilgili karşıdan karsıya geçme, Oyun oynama alanları, toplu taşıma araçları ve servis araçlarında uymaları gereken kurallar, yayaların uyacağı kurallar gibi konularda eğitim verildi.
Türkiye’deki trafik kazalarının yüzde 98’nin insan hatalarından kaynaklandığını belirten Jandarma ekipleri, öğrencilerden her zaman trafik kurallarına uymalarını, araçların geçtiği yollarda dikkatli olmalarını, yürürken mutlaka yaya yolunu tercih etmelerini, trafik ışık ve levhalarına mutlaka uymalarını istedi.
Jandarma Trafik timleri tarafından verilen eğitim seminerlerinin sorumluluk alanındaki okullarda devam edeceği belirtildi.