Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ) Ek Hizmet Binasında bulunan SCADA Kriz Yönetim Merkezinde, SCADA 1. Etap Kriz Yönetim Merkezi konusunda bilgilendirilme toplantısı yapıldı.
Gerçekleştirilen toplantıya TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa, Genel Müdür Yardımcıları Dr. İbrahim İçöz, İbrahim Feyzi Ünal ve Soner Abdullah Ergin, ilgili daire başkanları ve personeller katıldı. Toplantıda SCADA Mühendisleri Bora Metin ve Hakan Atakan tarafından gerçekleştirilen sunumda SCADA 1 Etap ile ilgili yapılan çalışmalar hakkında katılımcılara bilgi verildi.
1. Etap SCADA Sistemi 5 İlçe merkezi, 20 köy ve belde olmak üzere nüfusun yüzde 60’ını kapsıyor. Bu sistemde 180 ölçüm ve kontrol istasyonu bulunuyor. 160 noktada debi ölçümü, 39 noktada ORP-Klor ölçümü, 68 noktada depo seviye ölçümü ve 60 noktada basınç ölçümü yapılmaya devam ediyor. 1. Etap SCADA Sistemi TESKİ bünyesinde projelenmiş olup, SCADA Kriz Yönetim Merkezinde son teknolojiye sahip cihazlar başında 7 gün 24 saat çalışan personeller, ilçelerden gelen verilerin takip ve analizini yaparak anlık olarak müdahale ediliyor.
Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Genel Müdür Başa, arızalara hızlı müdahale, kayıp kaçak takibi, su kaynaklarının verimli kullanımı açısından bu sistemin son derece gerekli olduğunu ve olası krizlere tek merkezden elektronik olarak müdahale edilmesinin önemini vurguladı. Başa, yaptığı başarılı çalışmalardan dolayı SCADA personeline teşekkürlerini iletti.