İstanbul Erkek Lisesi mezunları ve öğrencilerinden oluşan 64 kişilik kafile, 1915 yılında Çanakkale savaşlarında şehit düşen okullarının öğrencilerini anmak için İstanbul’dan Çanakkale’ye bisikletle gidiyorlar.
Toplamda 320 kilometre yol kat edecek kafilenin başında bulunan lisenin eski öğrencilerinden Cem Erözü, güzergahları üzerindeki mola verdikleri Tekirdağ’da İHA muhabirine yaptığı açıklamada, 1915 yılındaki Çanakkale Deniz Savaşları’nda İstanbul Erkek Lisesi’nden birçok öğrencinin şehit olduğunu, kendilerinin de ellerinden geldiğince her yıl onları anmak için tören düzenlediklerini söyledi.
Erözü, mola verdikleri Tekirdağ’dan Şarköy ilçesi yakınlarına kadar otobüsle katettiklerini belirterek, “İstanbul Erkek Lisesi’nin 1915 yılında Çanakkale savaşlarında şehit verdiğimiz ağabeylerimiz var. Onları anmak için her sene 18 Mayıs’ı 19 Mayıs’a bağlayan gece bir tören yaparız. Bu töreni de son yıllarda genç arkadaşlarımızı bisikletle götürerek, hem onlara vefa borcumuzu ödemek, hem de coğrafyayı tanımak amacıyla bisikletlerimizle gidiyoruz. Bunu 6 yıldır yapıyoruz. Bu artık okulumuzun bir geleneği haline geldi. Bu sürüş iki gün sürüyor. Büyük bir bölümünü bisikletle geçiyoruz. Daha sonra Şarköy ilçesinde bir mola yapıyoruz. İlkokul 4’üncü sınıftan üniversite öğrencilerine kadar oluşan kafilemizde bu yıl 64 gencimiz var. Okulumuzun mezunları da bu grup içerisinde yer alıyor. Oraya vardığımızda ilk gece izci geleneklerine göre bir kamp kuracağız. Ertesi gün de şehitlerimize bir anma töreni düzenleyip, İstanbul’a döneceğiz” dedi.