Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Tekirdağ İl Müdürü Fatma Derya Alan, Sosyal Güvenlik Haftası münasebetiyle basın mensuplarıyla bir araya geldi.
Tekirdağ merkez Süleymanpaşa ilçesindeki SGK İl Binası Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya, İl Müdürü Alan’ın yanı sıra kurum personeli ve yerel medya temsilcileri ile ulusal basının Tekirdağ temsilcileri katıldı. Alan, toplantıda kurumun gelinen süreçteki faaliyetlerini ve önümüzdeki süreçte yapılması planlanan projeleri değerlendirdi.
Vatandaşların kurumun verdiği hizmetlere daha kaliteli ve daha hızlı ulaşabilmeleri için mücadele verdiklerini belirten Alan, "İl Müdürlüklerimiz, kurumumuzun taşra teşkilatını oluşturmakta olup, vatandaşlarımız için yerinden çözüm hizmetleri sunmaktadır. Taşra teşkilatlarımız, vatandaşlarımızın işlerini ve ailelerini geride bırakıp, kurumumuzun merkez hizmet birimlerine müracaat etmelerine gerek kalmaksızın tüm işlemlerini gerçekleştirebilecekleri ve sorunlarını çözebilecekleri kabiliyetlerle donatılmıştır. Vatandaşlarımızca cevaplanan memnuniyet anketlerinde, Çalışma Bakanlığımız ve bağlı ilgili kuruluşlarına artan güven ve memnuniyet oranları da, bu hizmeti yerine getirmedeki gayretimizin somut meyveleridir" dedi.
"KURUMUMUZ HİZMETLERİ BİRÇOK AVRUPA ÜLKESİNDEKİ HİZMETTEN BİLE DAHA KALİTELİDİR"
Sosyal Güvenlik Kurumu olarak, Sosyal Güvenlik Haftası’na ülkenin neredeyse yüzde 100’ünü kapsayacak şekilde Genel Sağlık Sigortası ile girmiş olmanın mutluluğunu ve gururunu yaşadıklarını belirten Alan, "Kapsam ve derinlik bakımından, herhangi bir sağlık sigorta paketi ile karşılaştırılması mümkün bile olamayacak kadar geniş olan kurumumuz hizmetleri, birçok Avrupa ülkesindeki hizmetten bile daha kalitelidir" diye konuştu.
Toplantı soru-cevap şeklinde devam etti.