Tekirdağ merkez Süleymanpaşa ilçesindeki ‘Süleymanpaşa Batı Atıksu İleri Biyolojik Arıtma Tesisi’ inşaatı hızla devam ediyor. Kontrollük hizmetlerini Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ) ile İller Bankası personelinin yürüttüğü projenin yüzde 60’ı tamamlandı.
TESKİ’den yapılan açıklamada, yaz aylarının da gelmesi ile çalışma süresini arttıran işçilerin ummalı çalışmaları sonrasında en yakın zamanda inşaat çalışmalarının tamamlanacağı bildirildi. Hemen akabinde elektrik, mekanik ve çevre düzenlemesi çalışmalarının başlanılacağı bilgisi de verildi.
2015 Kasım ayında başlayıp, 2017 Kasım ayına kadar tamamlanması beklenen ‘Süleymanpaşa Batı Atıksu İleri Biyolojik Arıtma Tesisi’nde şu ana kadar yapılan işler çerçevesinde projeye ait ızgara yapıları, kum tutucu üniteler, anaerobik havuzlar, oksijen üniteleri, enerji binası, çamur depolama ünitelerinin inşaatları ve işletme binasının kaba inşaatının bittiği ifade edildi.
Halen devam etmekte olan 1. ve 2. kısım olmak üzere, kanalizasyon ve yağmur suyu hattı çalışmaları da tamamlandığında ilçenin yüzde 90’lık bir kısmının atık suyu Batı Atıksu İleri Biyolojik Arıtma Tesisine iletilecek ve arıtma tesisinde arıtılan atık su standartlara uygun bir şekilde doğaya deşarj edilecek. Toplamda 270 bin kişiye hizmet verecek olan ‘Süleymanpaşa Batı Atıksu İleri Biyolojik Arıtma Tesisi’ ile merkez ilçede arıtılmamış su kalmayacak.
TESKİ’nin yürüttüğü ve iş bitim tarihinden daha önceki bir tarihte bitirilmesi hedeflenen Süleymanpaşa Batı Atıksu İleri Biyolojik Arıtma Tesisi faaliyete geçtiğinde Tekirdağ’ın su kirliliği sorunun tamamının ortadan kalkacağı ve Tekirdağ’ın denizinin İstanbul Haliç, İzmir Körfezinin yaşamış olduğu facialara maruz kalmayacağı bildirildi.