Süleymanpaşa Belediyesi, geçtiğimiz yıl ilkini gerçekleştirdiği ve büyük ilgi gören satrançtaki en üst seviye olan Grand Master (Büyük Usta) unvan sahibi Suat Atalık’ın da katıldığı satranç turnuvasının ikincisini gerçekleştirecek.
21-22 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilmesi kararlaştırılan turnuvaya, 2. Rodostoşah Suat Atalık Satranç Turnuvası adı verilirken, Süleymanpaşa Belediye Meclisi’nde görüşülen turnuvanın ödülleri de belli oldu.
SUAT ATALIK SAHİLDE 100 KİŞİYLE SATRANÇ OYNAYACAK
Süleymanpaşa Belediye Meclis toplantısında konu ile ilgili konuşan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, “Geçen yıl da böyle bir satranç turnuvası yapmıştık. Oldukça büyük bir katılım vardı. Müsabakalar bittikten sora ünlü satranç ustası Suat Atalık, 65 satranççıyla aynı anda satranç oynayıp kazanmıştı. Bu sene de ikincisini yapacağız. Eğer havalar doğru giderse sahilde masaları yayarak 100 satranççı ile Suat Atalık’ın gösterisini yapmayı planlıyoruz” dedi.
DÜNYANIN EN İYİ 10 SATRANÇ USTASI SÜLEYMANPAŞA’YA GELECEK
Kasım ayında da satranç ile ilgili bir şenlik düzenlenmesini planladıklarını dile getiren Süleymanpaşa Başkan Eşkinat, “Büyük usta Suat Atalık’ın katkıları ile dünyada en iyi ilk 10 satranççıyı 1-13 Kasım tarihleri arasında Süleymanpaşa’da misafir etmeyi planlıyoruz. Onlar burada sabahları müsabakaları yapacaklar, öğleden sonraları ise oynadıkları müsabakaların analizlerini kamuoyu için paylaşacaklar. Bayanlar Avrupa Şampiyonu olmak üzere 9 erkek 1 bayan satranç üstadının katılımıyla satranç şenliği gerçekleşecek. Bu satranç alanında Türkiye’de yapılmış en büyük şenliktir” diye konuştu.
Santranç turnuvasının ödüllerinin ise, “A kategorisinde, 1’incilik ödülü 1000 TL, 2’ncilik ödülü 650 TL 3’üncülük ödülü 350 TL en iyi bayan ödülü 350 TL” şeklinde olacak. B kategorisinde, 1’incilik ödülü 750 TL, 2’ncilik ödülü 450 TL, 3’üncülük ödülü 300 TL, en iyi bayan ödülü 300 TL” şeklinde olarak belirlendi. C kategorisinde, 1’incilik ödülü 500 TL, 2’ncilik ödülü 300 TL, 3’üncülük ödülü 200 TL, en iyi bayan ödülü 200 TL şeklinde olacak. D kategorisinde ise, 1’incilik ödülü 250 TL, 2’ncilik ödülü 150 TL, 3’üncülük ödülü 100 TL, en iyi bayan ödülü de 100 TL olacak. En küçük satranççının ödülü ise 200 TL” olarak belirlendi.