Süleymanpaşa Belediyesi, kültür gezileri kapsamında mübadele döneminde Tekirdağ’a gelmiş, eski evleri Yunanistan’da olan Tekirdağlıları doğdukları topraklara götürmeye devam ediyor.
Süleymanpaşa Belediye Meclisi’nde alınan karar doğrultusunda Işıklar Köyü Selanikliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği işbirliğinde gerçekleştirilen gezilerde Gümülcüne Türk Çarşısı ve Türk Gençlerbirliği Lokali ziyareti ile başlayan gezi kapsamında Dedeağaç şehir turu, İskeçe şehir turu ve Kavala sahil turu yapılıp yemek molası verildi. Yemek molasının ardından Drama şehir turu ile devam eden Süleymanpaşa Belediyesi Kültür Gezisinde, Serez’de camiler ve tarihi medreselerin gezilmesi ve Türk Gecesi düzenlenmesi ile ilk günü sona erdi.
Selanik’te Atatürk Evi’nin ziyareti ile başlayan ikinci günde, beyaz kule ve sahil gezisinin ardından Tekirdağ’dan mübadele ile Yunanistan’a giden yunan vatandaşların kurduğu Yeni Rodosto kasabası ziyaret edildi.
Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat ve Süleymanpaşa Belediye Meclis Üyeleri temsilcileri ile buluşulup görüşmelerin de yapıldığı gezi Lanpaza şehir turunun ardından Kavala’da yenilen Akşam yemeği ile sona erdi.