Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi ekipleri, Ramazan ayının habercisi Berat Kandili dolayısıyla kandil simidi dağıttı.
Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat’ın da katıldığı etkinlikte 45 yeni mahalle kapı kapı gezilerek kandil simitleri evlere teslim edildi. Evlerinde olmayan vatandaşlar için de köy kahveleri ve tarlalarda dağıtım gerçekleştirilen ekipler 3 bin 300 adet kandil simidi paketini vatandaşların kandillerini kutlayarak teslim etti.
Kandil simidi dağıtımı ile ilgili açıklamalarda bulunan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, "Berat Kandili dolayısıyla 8 ayrı ekip ile köyden mahalleye dönen yeni mahallerimizde kandil simidi dağıtımı gerçekleştirdik. Bu mübarek günde vatandaşlarımızla bir arada olabildiğimiz için mutluyuz. Önümüzdeki günlerde de artık gelenekselleşen Ramazan iftarları ile yine onların konukları olup birlikte ellerimizi gökyüzüne doğru açacağız. Tüm vatandaşlarımın Berat Kandillerini kutluyorum" ifadelerini kullandı.
Yeni mahallelerin yanı sıra Huzurevi’ni de ziyaret eden Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, huzurevi sakinlerinin de kandillerini kutlayıp sohbet ederek kandil simidi ikram etti.