Süleymanpaşa Belediyesi, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi büyükbaş ve küçükbaş kurbanlık satışı yapacak olan esnafların kayıt işlemlerine başladı.
Sahil Zabıta Merkezi’nde yapılan kayıt işlemine kurbanlık satışı yapacak esnaf oldukça ilgi gösterirken, yer tahsisi kayıtlarının ise 08.00-17.00 saatleri arasında yapıldığı belirtildi.
“Süleymanpaşa Belediyesi bağlı kurban satış yerinin dışında satış yapmak yasak”
Her yıl olduğu gibi bu yıl da kurban bayramı öncesi hem satıcıların hem de vatandaşların ihtiyaçlarına cevap verecek çalışmaların eksiksiz bir şekilde devam ettiğinin altını çizen Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, “Süleymanpaşa Belediyesine bağlı canlı hayvan pazarı dışında kurbanlık satışı yapmak yasak. Hayrabolu yolu üzerinde eski cephanelik mevkiinde kurban satışı ve kesim alanı oluşturduk. Vatandaşlarımızın Kurban Bayramı’nda hijyenik ve modern ortamlarda kurbanlık alımını ve ardından kurban ibadetlerini gönül rahatlığı içerisinde yapabilmeleri için ekiplerimiz çalışmalarını sürdürecek” dedi.
Gerekli evraklar
Öte yandan kurbanlık satışı yapacak olan esnafın Sahil Zabıta Merkezi’ne kayıt yaptırmak için gelirken getireceği evraklar şu şekilde belirtildi:
“Muhtar onaylı nakil belgesi (2 nüsha fotokopi), Hayvan pasaportu (ilgili İlçe Tarım Müdürlüğü onaylı, mühürlü ve imzalı 2 nüsha), Sahil Zabıta Merkezi’nde yapılacak kayıt sonrası kurbanlık satışı yapacak olan esnafların Mali Hizmetler Müdürlüğü’ne gerekli ücreti yatırmasının ardından kayıt işleminin sona erecek.”