Süleymanpaşa Belediye Gençlik ve Spor Kulübü Yıldız Erkek Voleybol Takımı, ilçe ve il şampiyonluğunun ardından İstanbul’da gerçekleştirilen Marmara Bölge Şampiyonası’ndan da şampiyonlukla ayrılarak, Türkiye Finali’ne yükselmeyi başardı.
İstanbul 50. Yıl Spor Salonu’nda gerçekleştirilen Yıldız Erkekler Marmara Bölge Şampiyonası’nda Süleymanpaşa Belediye Gençlik ve Spor Kulübü Yıldız Erkek Voleybol Takımı, Bursa’dan Bosch Spor Kulübü, Kocaeli’den Yahya Kaptan Spor Kulübü ve İstanbul’dan Fabrika Voleybol Kulübü ile Türkiye Finali’ne çıkmak için mücadele verdi.
İLK İKİ MAÇTA BURSA VE KOCAELİ ŞAMPİYONLARINI YENDİ
İlk maçta Bursa temsilcisi Bosch Spor Kulübü ile karşılaşan Süleymanpaşa Belediye Gençlik ve Spor Kulübü Yıldız Erkek Voleybol Takımı, maçtan 3-1’lik skor ile ayrılarak ilk galibiyetini alırken, ikinci karşılaşmada Kocaeli temsilcisi Yahya Kaptan Spor Kulübünü 3-0 yenerek büyük bir avantaj yakaladı.
TURNUVANIN FAVORİSİ İSTANBUL TEMSİLCİSİNİN DE BİLEĞİNİ BÜKMEYİ BAŞARDI
Turnuvanın favorilerinden İstanbul Fabrika Voleybol Kulübü ile son maça çıkan Süleymanpaşa Belediye Gençlik ve Spor Kulübü Yıldız Erkek Voleybol Takımı, zorlu karşılaşmadan da 3-2’lik galibiyetle ayrılarak adını Türkiye Finali’ne yazdırdı ve Tekirdağ’ın gururu oldu.
“TÜRKİYE ŞAMPİYONU OLARAK ŞEHRİMİZE UZUN YILLAR UNUTULMAYACAK BİR BAŞARI HEDİYE EDECEĞİMİZE İNANIYORUM”
Haziran ayında İzmir’de düzenlenecek Türkiye Şampiyonası’na katılmaya hak kazanmaktan dolayı mutluluk duyduğunu dile getiren Süleymanpaşa Belediye Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Deniz Taner, “3’te 3 yaparak Haziran ayında İzmir’de yapılacak Türkiye Final Grubu maçların da oynamaya hak kazanan takımımızı, başta antrenörlerimiz Ali İhsan Gök ve Hasan Erşahin olmak üzere tüm sporcularımızı ve emeği geçen herkesi kutlarım. Türkiye Şampiyonu olarak şehrimize uzun yıllar unutulmayacak bir başarı hediye edeceğimize inanıyorum” dedi.
“ONLARLA GURUR DUYUYORUM”
Süleymanpaşa Belediye Gençlik ve Spor Kulübü Yıldız Erkek Voleybol Takımı’nın Türkiye Finaline çıkma başarısı haberini “Onlarla gurur duyuyorum” diyerek karşılayan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat da, “Gençlerimiz bizim geleceğimiz. Sporda, sanatta, kültürel alanda gençlerimizi ne kadar çok eğitir, onları çalışmaya sevk edersek şehrimizi o kadar ileri götürürüz. Bu gençler de bu amaç uğruna uzun yıllardır emek veren hocalarımızın eseri. Hepsini alınlarından öpüyorum. Türkiye Finalinde şehrimizi başarıyla temsil edeceklerinden hiç şüphem yok. Emeği geçen herkesi tebrik ederim.” diye konuştu.