Süleymanpaşa Belediyesi, 65 yaş üzeri yaşlı, engelli, kimsesiz ve bakıma muhtaç vatandaşlar için yaklaşık 8 ay önce başlattığı evde bakım hizmetinde ikinci aracını yola çıkararak hizmeti ikiye katlıyor.
Süleymanpaşa Belediyesi personeli 2 hasta bakıcı 2’de temizlik görevlisi ve tam donanımlı evde bakım aracı ile şuanda 75 ihtiyaç sahibinin bakımı düzenli olarak gerçekleştirilirken yeni devreye girecek evde bakım aracı ve dört personelle birlikte evinde bakılan ihtiyaç sahibi sayısı 150’ye çıkıyor.
Süleymanpaşa belediyesi kimsesizlerin kimsesi oluyor
Ücretsiz olarak gerçekleştirilen proje kapsamında muhtarlar öncülüğünde yapılan araştırma ile bakıma muhtaç olarak belirlenen kişilerin kapısı çalınırken, kişisel bakımını sağlayamayan bireylerin kişisel bakımlarının sağlanması, hastaların yaşadıkları ortamların sağlık koşullarına uygun hale getirilmesi, ömrünü tamamlamış eşyaların yenileriyle değişimi, evin bakımı, çamaşır ve bulaşık yıkanması ile Süleymanpaşa Belediyesi Dost Eli Aşevi’nden her gün yemek tahsisi yapılarak kimsesizlerin kimsesi olunuyor.
“Süleymanpaşa belediyesi ile yalnız değilsiniz”
Yeni evde bakım aracı ile ilgili açıklamalarda bulunan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, “Evde bakım hizmeti önemli bir hizmet. Biz bunu canı gönülden yapıyoruz. Bir yere ihale edipte 30 liralık yevmiye ile yaptırmıyoruz. Bizim kendi ekibimiz isteyerek yapıyor. Herkesin yapabileceği bir şey değil. Evin temizlenmesi, bakımının yapılması, eşyaların değişimi, içinde yaşayanların bireysel hijyenleri başta olmak üzere birçok güzel hizmet yapılıyor. Her zaman her koşulda vatandaşlarımızın yanında olmaya çalışıyoruz. Süleymanpaşa Belediyesi ile yalnız değilsiniz” dedi.
“Tek amacımız daha çok vatandaşımızın yüzünü güldürmek”
Yeni araç ile hizmetin ikiye katlanacağının altını çizen Başkan Eşkinat, “Bir araç daha alarak bir ekip daha kurduk. Artık 75 yerine 150 evi temizlemeye, 150 vatandaşımızın bakımını yapmaya başlıyoruz. İmkanlarımız arttıkça da bu sayıyı daha da arttıracağız. ‘Yeter ki senin yüzün gülsün’ sloganıyla çıktığımız bu yolda tek amacımız her geçen gün daha çok vatandaşımızın yüzünü güldürmek. Sosyal belediyecilik anlayışımızla birlikte güzel işler başarmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.