Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla geçtiğimiz yıl başlattığı Süleymanpaşa Belediyesi Çocuk Başkanı seçimlerinde, geçtiğimiz yıl başkan seçilen Cumhuriyet İlköğretim Okulu öğrencisi Irmak Tulacılar’ın yerine bu yıl Aden Koleji 5/D sınıfı öğrencisi Beren Gençer seçildi.
ESKİ BAŞKAN IRMAK TULACILAR BİLGİ VERDİ
Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat’ın da katıldığı Süleymanpaşa Gençlik Merkezi’nde gerçekleştirilen seçimde ilk olarak geçtiğimiz yıl seçilen çocuk başkan Irmak Tulacılar açıklamalarda bulunup 1. Süleymanpaşa Çocuk Şenliği ve sonrasında çocuk başkan olarak yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi.
5 ADAY BAŞKAN OLMAK İÇİN KIYASIYA YARIŞTI
Berke Nizam, Beren Gençer, Tuğkan Karademir, Kağan Kurt ve Nisan Dila Balım’ın başkan adayı olduğu toplantıda tüm başkan adayları, çocuklar için yapmak istediği çalışmalar hakkında bilgi verip toplantıya katılan çocuklardan oy istedi.
YENİ BAŞKAN ADEN KOLEJİNDEN BEREN GENÇER SEÇİLDİ
Gerçekleştirilen oylamada Aden Koleji 5/D sınıfı öğrencisi Beren Gençer yeni başkan seçilirken Namık Kemal İlköğretim Okulu 3/B sınıfı öğrencisi Nisa Dila Balım da başkan yardımcısı seçildi.
Süleymanpaşa Belediyesi yeni Çocuk Başkanı Beren Gençer görevi eski başkan Irmak Tulacılar’dan devralırken yaptığı teşekkür konuşmasında; “Beni destekleyen tüm arkadaşlarıma, ağabeylerim, ablalarım ve kardeşlerime çok teşekkür ediyorum. Elimden geleni yapacağım.” derken gerçekleştirilen meclis toplantısını yürüterek gündem maddelerini okudu.
SÜREKLİ ÇOCUK MECLİSİ KURULACAK
Süleymanpaşa Belediyesi Çocuk Kulübü üyeliğinin de gündeme geldiği toplantıda öğrencilerin taleplerini dinleyen Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Süleymanpaşa Belediyesi’nin sadece 23 Nisan’a özel değil, sürekli Çocuk Meclisi oluşturulup çocukların taleplerinin daha fazla dikkate alınması için çalışmalara başlandığını açıkladı.
“SİZLER ATATÜRK’TEN ALDIĞINI BU EMANETİ SİZDEN SONRAKİ KUŞAKLARA TAŞIYACAK ÇOCUKLARSINIZ”
Eşkinat son olarak çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlarken; “Ben hepinizin Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyorum. Bu bayram çok özel bir bayram. Mustafa Kemal Atatürk, bu ülkenin bağımsızlığını kazanıp meclisi kurduktan sonra bu günü çocuklara armağan etti. Çünkü çocuklar bu ülkenin geleceği, bu ülkenin bağımsızlığının ve cumhuriyet ilkelerinin ayakta kalmasının emanetçileridir. Sizler Atatürk’ten aldığını bu emaneti sizden sonraki kuşaklara taşıyacak çocuklarsınız. Siz Süleymanpaşa’nın çocuklarısınız. Siz Trakya’nın çocuklarısınız. Siz Türkiye’nin çocuklarısınız.” şeklinde konuştu.