Süleymanpaşa Belediyesi zabıta personeline yönelik kayıt dışı istihdam ile mücadele konulu seminer düzenlendi.
Süleymanpaşa Belediye Binası’nda gerçekleşen seminerde, Tekirdağ Sosyal Güvenlik İl Müdür Yardımcısı Mehmet Enes Erol, kayıt dışı istihdam ile mücadele kapsamında izlenecek yol haritası hakkında zabıta personeline bilgilendirmede bulundu.
Düzenlenen seminerde, çalışma hayatını düzenleyen kanunlar, sosyal güvenlik tüzüğü, kayıtlı istihdam durumu, sigortalılara sağlanan haklar, kayıt dışı istihdamın nedenleri ile beraberindeki etkileri ve mücadele yöntemleri hakkında konulara değinildi.
‘’KAYIT DIŞI İSTİHDAM İLE MÜCADELE EĞİTİMLERİ TÜM TÜRKİYE’DE DEVAM EDİYOR’’
Süleymanpaşa Belediyesi zabıta personeline yönelik olarak gerçekleştirilen seminerin tüm Türkiye’de hemen hemen bütün kurumlarda ve sivil toplum kuruluşlarında gerçekleştirildiğine değinen SGK Tekirdağ İl Müdür Yardımcısı Erol, “Verdiğimiz emekler boşa gitmiyor. Tekirdağ olarak kayıt dışı istihdamı önlemede ilk sıralardayız. Bu da bizleri mutlu ediyor. Burada gerçekleşen seminerde, Belediye Zabıtası Yönetmeliğinin 11. Maddesi ile verilen yetki kapsamında, zabıta denetimlerinde denetimden geçen işletmelerde, işletme çalışanlarının sosyal güvencelerinin olup olmadığı konusunda sizlerin yardımlarınızı bekliyoruz” dedi.
‘’KAYIT DIŞI İSTİHDAM, SİZLERİN YARDIMLARI İLE DAHA DA AŞAĞI İNECEK”
Seminerin sonunda zabıta memurlarının sorularını tek tek yanıtlayan Erol, etkin çalışmalar sonucunda kayıt dışı istihdamı azalttıklarını belirtirken; “Süleymanpaşa Zabıta Personeline yönelik olarak yapılan seminer ile kayıt dışı istihdamın daha da ön sıralara geleceğini ümit ediyoruz” ifadelerini kullandı.