Süleymanpaşa Belediyesi zabıta ekipleri, kent merkezinde faaliyet gösteren lokantalara yönelik hijyen ve ruhsat denetimlerini sürdürüyor.
Süleymanpaşa Belediyesi ekipleri, kent merkezinde faaliyet gösteren lokanta, kebap salonu, fast food ve pastaneleri denetleyerek kurallara uymayan işletme sahiplerini sözlü olarak uyardı. Zabıta Müdürlüğü ile Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü tarafından iki ayrı grup halinde yapılan denetimlerde lokantaların mutfak ve imalathaneleri denetlenerek, sağlık açısından hijyen kurallarına uygun olup olmadığı kontrol edildi.
Halkın sağlığı konusunda oldukça titiz davranan Süleymanpaşa Belediyesi ekipleri, yapılan denetimlerde kullanıma hazır ürünlerin son kullanma tarihleri ve saklanma koşulları, kuru gıdaların istiflenirken ürünlerin havalanması için altlarında palet olup olmadığı, iklimlendirme ve havalandırma sistemleri, fiyat etiketi ve tarife listeleri, atık yağ sözleşmeleri ve depolanma şartları, çalışanların temizliği, giyinme odaları ve iş yeri açma ve çalışma ruhsatlarını kontrol etti.
Denetimlerin amacının halk sağlığını korumak olduğunu dile getiren yetkililer, lokanta çalışanlarını hijyen konusunda uyararak, dolaplardaki üzeri açık gıdaların üzerlerinin kapatılmasını istedi.