Tekirdağ Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, geçtiğimiz mayıs ayında yapımını müjdelediği Süleymanpaşa Belediyesi Ahmet Erensoy Gençlik Merkezinin hazırlık çalışmalarını yerinde inceledi.
Süleymanpaşa Belediye Meclisi Mayıs Ayı Toplantısında Ahmet Erensoy tarafından ücretsiz olarak tahsis edilen Namık Kemal Üniversitesinin giriş kapısı karşısında bulunan iki katlı binanın Süleymanpaşa Belediyesi tarafından öğrencilere yönelik hizmet veren öğrenci merkezi şeklinde kullanılmasına ve adının da Ahmet Erensoy Gençlik Merkezi olmasına oy birliğiyle karar verilmesinin ardından çalışmalara başlandı.
"Gençlerin her türlü sorununa gençlerle beraber çözüm üretmek amaçlanıyor"
Süleymanpaşa Belediyesi tarafından gençlerin yanında olmak ve gençlerin her türlü sorunlarında onlarla beraber çözüm üretebilmek amacıyla kurulan merkezin faaliyetlerinin üniversite öğrencileriyle beraber kurgulanacağı belirtildi. Eğitim çalışmalarının ağırlıklı olduğu merkezde gençlerin teknik ve teknolojik anlamda gelişimlerine katkıda bulunabilmek amacıyla robot atölyesi, üç boyutlu yazıcı tasarım atölyesi ve atölyelerde boşta kalan diğer zamanlarda, "Minik eller Geleceği Programlıyor" projesiyle çocuklara kod yazma eğitimi verilecek. Eğitim ve konferans salonları ile kulüp çalışmalarının yapılabileceği uygun mekanlar tasarlanırken, üniversite öğrencilerinin kullanımını ve hayat şartlarını daha uygun hale getirebilmek amacıyla terzihane ve çamaşırhane kurulacak ve terzi, yıkama ve ütüleme bölümleri olacak. Gençlerin daha aktif, teknolojiyle iç içe olabilecekleri bilgisayar ve teknik anlamda altyapı hizmetleri sunulmasının yanında bir takım arkadaşlıklar ve dostluklar geliştirebilecekleri bir mekan oluşturulacak.
"Süleymanpaşa’ya gelen öğrencilerimiz ailelerinden ayrılacaklar ama bizim ailemize katılacaklar"
Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Namık Kemal Üniversitesi Süleymanpaşa Kampüsü’ne gelen yeni öğrencileri karşıladıklarını belirterek, "Öğrencilerimiz ailelerinden ayrılacaklar ama bizim ailemize katılacaklar. Burada kendilerini yalnız hissetmemeleri için biz elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Üniversiteli öğrenciler bizim için çok önemli, şehrimiz için de önemli, ülkemiz için de önemli. Namık Kemal Üniversitesinin 32 bin öğrencisinin 22 bini bizim ilçemiz sınırlarında bulunan ana kampüste. Dolayısıyla bizim misafirlerimiz bizim hemşehrilerimiz. Onlar burada eğitimlerini gördükten sonra bu millete hayırlı evlatlar olarak memleketlerine geri dönecekler" ifadelerini kullandı.
"Bir öğrencinin ihtiyaç duyabileceği her türlü konforu burada sağlamaya çalışıyoruz"
Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, bu sene bir sürprizlerinin olduğundan bahsederek "Tam arkamızda bulunan bina gençlik merkezi olarak Namık Kemal Üniversitesinin Süleymanpaşa merkezindeki öğrencilere hizmet verecek. Aklınıza gelebilecek bir öğrencinin ihtiyaç duyduğu her türlü konforu burada sağlamaya çalışıyoruz. İlk defa ilçemizde bu kapsamda önemli bir bağışı yaşattık. Hayırsever iş adamı Ahmet Erensoy yerini Süleymanpaşa Belediyesine bu gençlik hizmetlerinde kullanmak üzere tahsis etti. Koleksiyon Mobilya da içinin mobilyalarını bağışladı. Zannediyorum önümüzdeki günlerde başka bağışlar da olacak. Süleymanpaşalıların desteği ile Süleymanpaşa’da yaşayan iş adamlarının, hayırseverlerin desteği ile bu merkezi ayakta tutacağız" şeklinde konuştu.
"Bu ayrıcalığı Süleymanpaşaya gelen Namık Kemal Üniversitesinin bütün öğrencilerine hissettireceğiz"
Başkan Eşkinat açıklamasına, "Bu bir ilk. Tam karşımızda üniversite kapısı var. O kapıdan çıkan öğrencilerimiz derslerinin yorgunluğunu atmak için bizim tesisimize gelecekler ya da okullarına gitmeden önce bir sıcak çorbalarını burada içecekler. Önümüzdeki günlerde onların yemek ihtiyacını karşılamak gibi de bir planımız var. Burada yaşayan insanlarla üniversiteyi bir araya gelip onları bütünleştirmek için elimizden gelen gayreti yapmaya çalışıyoruz. Bunu başaracağımızdan da kimsenin şüphesi olmasın. Süleymanpaşa’da öğrencilik yapmak bir ayrıcalık olacak. Bu ayrıcalığı da Süleymanpaşa’ya gelen bütün Namık Kemal Üniversitesi öğrencilerine hissettireceğiz. Buradan dönenler iyi duygularla, iyi anılarla ayrılacaklar. Burada kalanlar da bizim hemşehrimiz olarak bizimle beraber yol yürümeye devam edecekler" sözleriyle son verdi.