Tekirdağ Yelken İhtisas Kulübü Yönetim Kurulu ve Tekirdağ Yelken İl Temsilciliği, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat’ı makamında ziyaret etti.
Önümüzdeki günlerde yapılacak olan Dünya Şampiyonası’na ay yıldızlı milli formayla katılacak olan sporcuların da katıldığı ziyarete Tekirdağ Yelken İl Temsilcisi Birol Uzel, Kulüp Başkanı Eren Cicioğlu, Spor Sorumluları Emre Karslı ve Özkan Özdemirli ile İhtisas Kulübü Eğitmeni Berk Uzel katıldı.
25 Haziran - 6 Temmuz tarihleri arasında Portekiz’in Vilamoura kentinde yapılacak olan dünya şampiyonasında Türkiye’yi optimist sınıfında temsil edecek olan milli sporcu Erdem Taşkopran ve Zülal Alev Erkan’ın Türkiye’den katılacak 5 sporcu arasında 2 Süleymanpaşalı sporcu olarak yer almasına değinilen ziyarette Başkan Eşkinat, sporcularla gurur duyduğunu belirterek, “Biz istiyoruz ki çocuklarımız sporla, sanatla, edebiyatla, kültürel alanlarla daha çok uğraşsınlar ve başarılı olsunlar. Erdem ve Alev bunu başaran iki kardeşimiz. Kendileri ile gurur duyuyorum. Şehrimizi yelken sporunda başarıyla temsil ettikleri gibi ülkemizi de en iyi şekilde temsil edeceklerine inanıyorum” dedi.
“AYŞENUR MİLLİ TAKIMIMIZI BİR KEZ DAHA EN İYİ ŞEKİLDE TEMSİL EDECEKTİR”
Birçok ulusal ve uluslararası yelken yarışında madalyaları adeta süpüren Tekirdağ Yelken İhtisas Spor Kulübü milli sporcusu Ayşenur Orhan’ın da yer aldığı ziyarette, Orhan’ın da Almanya’da gerçekleşecek U 21 Dünya Şampiyonası’na katılacağı ifade edilirken Eşkinat, “Ayşenur bizim şehrimizin en büyük gururu. Kendisi yıllardır ulusal ve uluslararası kupalara ambargo koymuş durumda. Milli takımımızı bir kez daha en iyi şekilde temsil edecektir” diye konuştu.
2. RODOSTO KUPASI YELKEN YARIŞLARINA DÜNYANIN DÖRT BİR YANINDAN YÜZLERCE KİŞİ BAŞVURDU
21-24 Temmuz 2016 tarihlerinde yapılacak olan 2. Rodosto Kupası programının da görüşüldüğü ziyarette kupanın programının son hatları belirlenirken katılacak ekiplerin de neredeyse belli olduğu, dünyanın dört bir yanından yüzlerce başvuru arasından değerlendirmelerin yapıldığı ifade edildi.