, Tekirdağ İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürü Recep Erol, sürücüleri araçlarının kış bakımlarını yaptırması konusunda uyarılarda bulundu.
Kışı sorunsuz geçirmek isteyen sürücüler, lastik, motor, silecek ve akü gibi araç aksamlarını kontrol ettirmek için oto tamircilerinin yolunu tutarken, AFAD Müdürlüğü de sürücüleri araçlarının kış bakımlarını yaptırması konusunda uyardı.
Yaklaşan kış mevsimi öncesi araçlarda kış bakımı çalışmaları başladı. Tekirdağ İl Afet ve Acil Durum Müdürü Recep Erol konuyla ilgili yaptığı açıklamada, araçlarda kış bakımın yapılmasının sürücüler için hayati öneme sahip olduğunu söyledi.
Sürekli kullanıldığı için lastik, şarj, marş dinamosu, silecek, akü gibi aksamaların çabuk yıprandığına ya da işlevini kaybettiğine dikkati çeken Erol, kışın sert koşulları nedeniyle bunların sürücülere trafikte sorun çıkarabileceğini, bu yüzden araçların kış öncesi bakımdan geçirilerek eskiyen parçaların değiştirilmesini ve araçların kışa hazırlanması gerektiğini kaydetti.
"Çok küçük paralarla hayatınız kurtulabilir"
AFAD İl Müdürü Recep Erol, araçların yıllık periyodik bakımlarının yanı sıra mevsim geçişlerinde kontrol yapılması gereken aksamlarının olduğunu belirtti. Sürücülerin, araçlarının kışlık bakımından maliyet sebebiyle kaçmaması gerektiğini vurgulayan Erol şunları kaydetti:
"Araçların kışlık bakımları canınızı ve aracınızı riske atacak kadar büyük maliyetler değil. Çok küçük paralarla hayatınız kurtulabilir. Lastik hava basınçlarının kontrolü, lastik dişlerinin, ışık ve fren sistemlerin kontrolü, antifriz konulması, vb. bakımlar kış girmeden yapılmalıdır.”