Namık Kemal Üniversitesi Rektörlük salonunda Uygulamalı Girişimcilik Kursu’na katılan kadın çiftçilerin projeleri sergilendi ve sertifika töreni düzenlendi.
Uygulamalı Girişimcilik Kursu’na katılan kadın çiftçilerin projeleri sergi törenine, Vali Enver Salihoğlu, Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Vali Yardımcısı Aydın Tetikoğlu, Tekirdağ İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Zekeriya Sarıkoca, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Yaşar Esen, il müdür yardımcıları, kurum müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri, kadın çiftçiler, yakınları ve çok sayıda üretici katıldı.
Proje pazarının açılış töreni ile başlayan faaliyette proje stantları gezildi. Proje sahibi çiftçi kadınlar tarafından projeler hakkında bilgilendirmeler yapıldıktan sonra, sertifika ve ödüllerin dağıtımı için konferans salonuna geçildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan sertifika töreninde konuşan İl Müdürü Zekeriya Sarıkoca, program hakkında katılımcılara şu bilgileri verdi:
"Bugün burada uygulamalı girişimcilik kursumuza katılan çiftçi kadınlarının projelerini sergilemeye ve projeleri başarılı bulunan üreticilerimize ödüllerini vermek üzere toplanmış bulunmaktayız. Bakanlığımızın "Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi Programı" çerçevesinde 46 kadın üreticimize İŞKUR işbirliği ile istihdama yönelik, sertifikalı, KOSGEB onaylı, 70 saat süreli Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi verildi. Bunun neticesinde kadın çiftçilerimiz tarafından projeler hazırlandı ve burada sergiye çıkarmış bulunmaktayız. Tarımda en büyük iş yükünün kadın çiftçilerimizin omuzun da olduğunu görmekteyiz. Bu sebeple kadın çiftçilerimize yönelik eğitim programlarımız devam edecektir. Sergilenmekte olan projelerimizden yarışma jürisi tarafından seçilen en iyi 3 proje Ankara’da diğer illerin dereceye giren projeleri ile birlikte yarışmaya katılacaklardır. Tabi ki bütün projeleri başarılı buluyoruz. Tüm projeler gönüllerimizin birincisidir. Burada sergilenen projelerden koşulları uyan 23 projenin, Genç çiftçi hibe programına başvurusunu yapmış bulunmaktayız. Uygun hibe programları açıldığında diğer projelerimizi de destekleyeceğiz."
Açılış konuşmasının ardından 46 kursiyere plaket ve sertifikaları Vali Enver Salihoğlu ve protokol üyeleri tarafından takdim edildi. Programın devamında, projeler arasında seçilen en iyi üç projeye Vali Salihoğlu, Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek ve Vali Yardımcısı Aydın Tetikoğlu tarafından ödül verildi.