Türkiye’nin tanınan araştırma şirketi ORC tarafından 3 ayda bir yapılan Yerel Yönetimler Performans Araştırması’nın sonuçları açıklandı. Sonuçlara göre en başarılı 30 büyükşehir belediye başkanı arasında Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak yine 26. oldu.
ORC tarafından 3 ayda bir yapılan Yerel Yönetimler Performans Araştırması’nın sonuçları açıklandı. Araştırma farklı sosyo-ekonomik ve sosyo-demografik gruba mensup kişilerden yaş, cinsiyet ve eğitim kotalarına göre tesadüfi yöntemle seçilmiş 22 bin 540 kişi ile ‘CATI- Bilgisayar Destekli Telefon Görüşmesi’ yöntemiyle gerçekleştirildi. Dünya Araştırmacılar Derneği (ESOMAR) üyesi olan ORC (Objective Research Center) tarafından 3 ayda bir yapılan Yerel Yönetimler Performans Araştırması’nın ‘Büyükşehir Belediye Başkanlarının Performansı’ bölümü, 20 Nisan-2 Haziran 2016 tarihleri arasında yapıldı. Buna göre Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Türkiye’deki performansı en yüksek 30 büyükşehir belediye başkanı arasında 32 puan alarak 26. sırada yer aldı. Sonuçlara göre 1. sırada Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek bulunurken, 2. sırada Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, 3. sırada Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, 4. sırada Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, 5. sırada Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 6. sırada Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, 7. sırada İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 8. sırada Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, 9. sırada Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu ve 10. sırada Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan yer aldı.
ORC Araştırma Şirketi’nin Mart 2014 yerel seçimlerinden bu yana geçen 2 senelik süreçte vatandaşların belediye hizmetleri ile ilgili kanaatlerini tespit etmek için 20 Şubat-1 Mart 2016 tarihleri arasında 30 büyükşehirde toplam 17 bin 560 kişi ile yüz yüze ve bilgisayar destekli telefon görüşmesi yöntemiyle yaptığı anket sıralamasında Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi 26. sırada yer almıştı.