Tekirdağ Erzurumlular Derneği, Erzurum’un düşman işgalinden kurtuluşunun 98’inci yılı dolayısıyla etkinlik düzenledi.
Tekirdağ Erzurumlular Dernek Binasında düzenlenen geceye, Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu ve eşi Sabiha Salihoğlu, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Tekirdağ Milletvekilleri Mustafa Yel ve Mehmet Akgün, siyasi parti temsilcileri, dernek başkanları ve Süleymanpaşa’da yaşayan Erzurumlular katıldı.
EŞKİNAT SARIKAMIŞ PARKI VE ŞEHİTLER ANITINI MÜJDELEDİ
Gecede ilk açılış konuşmasını yapan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, "Erzurum’dan buralara göç eden sevgili hemşehrilerim. Bir yarınız orada olsa da öbür yanınız burada, bizim yanımızda. Artık sizler de Tekirdağlısınız. Bu şehrin evlatlarısınız. Önümüzdeki günlerde hep birlikte iki anıt ve park açacağız. Birisi Çanakkale’de şehit olan atalarımız adına olacak. Diğeri ise Erzurum’da, Sarıkamış’ta bu vatanı korumak için, bu topraklar için, canını verip şehit olan atalarımız adına olacak. İkisini aynı zamanda açacağız çünkü bu vatanın doğusu da batısı da en uç toprağı da bir" diye konuştu.
Açılış konuşmalarının ardından yöresel halk oyunları ekipleri, Erzurumlu ünlü isimler Dilek Şimşek, Murat Balkuş, Aşık İhsan Yavuzer, Aşık Rahim Sağlam ve İbrahim Erkal sahne aldı.