Tekirdağ merkez ilçe Süleymanpaşa Belediyesi Konservatuvarı Müzik Teknolojileri Bölümü Çalgı Yapım Atölyesi tarafından klasik kemençe dinletisi düzenlendi.
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Yılmaz İçöz Sahnesi’nde düzenlenen klasik kemençe dinletisi programı için kente gelen klasik kemençe sanatçıları, birbirinden güzel Türk sanat müziği eserlerini Tekirdağlılar için seslendirdi ve katılımcılara unutulmaz bir akşam yaşattı. Süleymanpaşa Belediyesi Konservatuvarı Müzik Teknolojileri Bölümü Çalgı Yapım Atölyesi’nde hazırlanan klasik kemençeler, alanında uzman sanatçıların ellerinde hayat bulduğu programa, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Belediye Başkan Yardımcısı Gülferah Güral, belediye personeli ve müziğe ilgili vatandaşlar katıldı.
Başkan Eşkinat, etkinlik öncesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, Tekirdağ’ın özel bir akşam yaşadığını belirterek, belediyeye bağlı çalgı yapım atölyesinde uzun süredir müzik enstrümanları yapıldığını ve Süleymanpaşa’nın klasik kemençe konusunda önemli bir konuma geldiğini ifade etti.
Klasik kemençe hazırlamanın zor ve zahmetli bir süreç olduğuna da değinen Eşkinat, "Çalgı yapım atölyelerinde çalışan arkadaşlarımız, bu konuda çok iddialı bir hale geldi. Bugün hem bizim hazırladığımız kemençeler ses verecekler, müzik haline gelecekler hem de Türkiye’nin en ünlü kemençe sanatçıları klasik kemençeyle Türk Sanat Müziği icra edecekler. Yaşayıp görmek lazım, bir ağacın oyularak ona bir can verilmesi ondan bir ses alınması. Çok uzun bir serüven, çok ciddi emek veriyor arkadaşlarımız ama sonucunda o sesi duyduklarında bütün yorgunları gidiyor" dedi.
Önümüzdeki süreçte de enstrüman yapımı ile ilgili projelerinin olduğunu ve Süleymanpaşa Belediyesi Tarihi Binada çalgı yapım atölyesi kuracaklarını bildiren Eşkinat, "Yani oraya gelenler hem yapılmış kemençeleri izleyecekler hem yapım aşamaların izleyecekler. Arzu ederlerse de yapım aşamalarına katılacaklar. Bu projeyi önümüzdeki yıl içerisinde gerçekleştirmeyi hedefliyoruz" şeklinde konuştu.