Süleymanpaşa Belediyesi’nin, Tekirdağ sevdalısı Mehmet Serez’i yaşarken ölümsüzleştirmek adına yaptırdığı heykel tamamlandı.
Süleymanpaşa Belediye Meclisine verilen bir önerge ile yapımına karar verilen, Tekirdağ tarihi için önemli çalışmalar yapan Mehmet Serez heykeli tamamlandı. Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Namık Kemal Evi bahçe düzenlemesi yapıldıktan sonra nihai yerine yerleştirilecek olan heykelin yapımının tamamlandığını söyledi. Eşkinat, "Şehrimizin değerli büyüğü Tekirdağ sevdalısı Mehmet Serez’in heykeli tamamlandı. Namık Kemal Evi bahçe düzenlenmesinden sonra açılışını yapacağız" ifadesini kullanarak, sosyal medya hesapları üzerinden Süleymanpaşalılara duyurdu.
Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, yaptığı detaylı açıklamada, "Belediye meclisimize verilen bir önerge ile Namık Kemal Evi’nin bahçesine Mehmet Serez’in yani Tekirdağ tarihi için çalışan ve hala hayatta olan Mehmet Serez’in bir heykelini yaptırdık. Heykel şuanda bahçede, aynı zamanda da Namık Kemal’in bir büstünü Namık Kemal Evi’nin girişine koyduk. Burası Süleymanpaşa Belediyesi’ne ait bir alan, bizim özel ilgi alanımızdaki bölgede kalıyor. Oranın hem bahçe düzenlemesi hem de binanın tamiratı tadilatı ile ilgili önümüzdeki 1 ya da 1,5 ay içerisinde Tekirdağlıların kullanabileceği, bahçesinde oturabilecekleri bir hale getirmek için çalışmalarımıza başladık" dedi.
Namık Kemal Evi’nin tadilatı bittikten sonra bahçe içerisine bir set üzerine yerleştirilecek heykel, yapılacak açılışla Süleymanpaşalılarla buluşturulacak.