Tekirdağ’da 19 Eylül Gaziler Günü münasebetiyle tören düzenlendi.
Tekirdağ Valiliği önünde gerçekleşen törene, Vali Mehmet Ceylan, Garnizon Komutanı Albay Kemal Cöne, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, AK Parti Tekirdağ Milletvekilli Metin Akgün, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü İsmail Çelebi, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Tekirdağ Temsilcisi Ahmet Akıncı, daire amirleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.
Gaziler Günü dolayısıyla valilik binası önündeki Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasının ardından, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Daha sonra, Tekirdağ İl Milli Eğitim Şube Müdürü İsmail Çelebi, törende günün anlamını belirten bir konuşma gerçekleştirdi. Çelebi konuşmasında, “Vatanımızı bize kazandıranlar, bu toprakları vatan yapanlar, bu uğurda şehit ve gazi olanlardır. Türk milleti olarak onlara minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz. Her Türk çocuğunu annesi ve ninesi, şehitlik ve gazilik ninnileriyle büyütmüş. Askere giderken de ‘Haydi oğlum, ya git gazi ol yada şehit’ diyerek uğurlamış, onu vatanı için feda etmekten çekinmemiştir. Vatanımızın ve milletimizin varlığının devamını, bayrağımızın göklerde dalgalanmasını milletçe namusumuz ve şerefimizle yaşamamızı gazi ve şehitlerimize borçluyuz. Bütün bunlardan dolayı onlara saygı ve sevgilerimizi sunuyoruz” dedi.
Türk milleti için gazilik ve şehitliğin çok önemli olduğunu da vurgulayan Çelebi, “Türk milletinin şanlı tarihi bizlere gurur veren her zaman övündüğümüz büyük destanlar ve zaferlerle doldur. Bu zaferleri bize gazilerimiz ve şehitlerimizi yaşatmışlardır. Vatanımızı ve milletimizi korumak için vatanın her karışına kanlarını akıtmışlardır. Savaşlarda destanlar yazarak adlarını tarihe altın harflerle yazdırmışlardır. Şehir ve gazilerimizin hatıralarını yücelterek onlara sahip çıkmalıyız. Böylelikle milletimizin gönlünde hak ettikleri yeri alacaklardır. Bu davranışta milletlimizin vefa örneğinin en güzel göstergesi olacaktır. Gaziler günü vesilesi ile bu güzel vatanı bedel ödeyerek bizler için yurt kılan ve öyle kalmasını sağlayan bütün şehit ve gazilerimizi rahmet minnet ve şükranla anıyoruz. Bizler de vatanımız ve milletimiz için var gücümüzle çalışarak onlara layık olduğumuzu göstermek istiyoruz” diye konuştu.
Tören konuşmaların ardından Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Metin Akgün ve Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak gazileri tebrik etmelerinin ardından son buldu.