Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesi Hükümet Caddesi’nde dükkan işleten esnaf, caddede Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan yeni trafik düzenlemesine tepki gösterdi.
İş yeri sahiplerinin destek istediği AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Cüneyt Yüksel de esnafa katılarak basın mensuplarına esnafın sıkıntılarını anlattı. Cüneyt Yüksel, Hükümet Caddesi esnafının şehir hattı trafik planıyla ilgili yaşadıkları sıkıntıdan dolayı kendilerinden destek istediğini belirterek "Esnaf, işlerinin yarı yarıya hatta yüzde yetmişe varan oranlarda düştüğünü söylediler, bize ’sesimizi duyurmak istiyoruz’ dediler. Biz de ’gelir size destek oluruz’ dedik. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Daire Başkanı Hasan Bayram ile bir görüşme yaptık. Esnafın ve vatandaşın taleplerini dile getirdik, düzenlemenin tekrardan gözden geçirilmesini söyledik. Ama maalesef her zamanki ‘biz yaptık oldu’ mantığı ile devam etti. Şu anda burada şöyle bir sıkıntı var. Çarşıya giriş çıkışlarla ilgili yönlendirme tabelaları yok, toplu taşımayla alakalı sıkıntılar var. Düzgün bir trafik hattının çizilmesi gerekiyor. Hem esnafın hem de önümüz kış şartları. Bizim kadınımız var, yaşlımız var, hamilemiz var yani maalesef Büyükşehir Belediye Başkanlığımız kendi esnafının ve vatandaşlarının talepleri doğrultusunda bir planlama yapmıyor. Vatandaşın sesine kulak verilmeden bir organizasyon var" diye konuştu.
Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’a "Ben Kadir Ağabeyimizi çok severim, sadece daire başkanlarının sesini değil, vatandaşın ve esnafın sesine kulak vermesinden yanayım" ifadeleriyle seslenen AK Parti İl Başkanı Cüneyt Yüksel, "Aksi taktirde başarılı olamaz" dedi.
Cüneyt Yüksel’in konuşmasından sonra bazı esnaf da, caddenin tek yön haline getirilmesinden doğan sıkıntılarını basın mensuplarıyla paylaştı.