KAHRAMANMARAŞ (AA) - Kahramanmaraş'ta bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, İstanbul ve Ankara'daki darbe girişimine tepki gösterdi.

Suriye Avukatlar Birliği Başkanı Etem Şamil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bütün Suriyelilerin ve İslam aleminin son kale Türkiye için dua ettiğini söyledi.

Darbeye karşı olduklarını vurgulayan Şamil, ellerine aldıkları Türk bayraklarıyla, tıpkı Türk kardeşleri gibi çocuklarıyla sokaklarda kalkışmaya karşı olduklarını belirtti.

Bütün Suriyelilerin Türkiye ve Recep Tayyip Erdoğan için dua ettiğini dile getiren Şamil, şunları kaydetti:

"Allah Türkiye'yi, Türkiye devletini korusun. Biz Suriyelilerin tek duası Türkiye'nin geleceği. Türkiye'de halkla birlikte ellerimizde Türk bayraklarıyla zafer yapıyoruz. Bizler de sokaklarda Türk bayraklarıyla kardeşlerimizin yanındayız. Kim darbe yaptıysa cehenneme gidecek. Bütün İslam alemi son nefesine kadar Türkiye'ye destek veriyor. Suriye'deki bütün bölgeler, insanlar Türkiye için dua ediyor. Ben Suriye'deki ileri gelenlerle görüştüm. Onların tek duası Türkiye'nin huzuru ve Recep Tayyip Erdoğan'ın gücüdür. Allah, Başkomutan Recep Tayyip Erdoğan'ı başımızdan eksik etmesin."

- "ABD'deki bir meczubun peşinden gidiyorlar"

Saçaklızade Vakfı Başkanı Ali Demirdöven ise sürekli Fetih ve Yasin surelerini okuduklarını söyledi.

Türkiye'nin dünya Müslümanlarının, ezilenlerin, insanlığın ümidi haline geldiğine dikkat çeken Demirdöven, "Böyle bir ülkeye ihanet etmek hainliktir. Bu ülkeyi kurtarmak için Çanakkale'de 250 bin şehit verdik. Bu darbe girişimi, onların akan kanlarına ihanettir. Şehit kanlarına ihanettir." dedi.

Vatandaşların Türkiye için dua etmesini isteyen Demirdöven, "Ordumuzun içinde darbeyi planlayanlar ABD'deki bir meczubun peşinden gidiyorlar. Artık bu meczubun peşinden gitmesinler, vazgeçsinler. Bu meczubun her tarafı ihanet ve hıyanet doludur. Vatandaşlarımızı ülkemize sahip çıkmaya davet ediyorum." ifadelerini kullandı.

- "Bu defa halkımız 'one minute' dedi"

Memur-Sen Kahramanmaraş Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Kahramanmaraş 1 Nolu Şube Başkanı Abdulaziz Aydın da üst aklın derin milleti hesaba katamadığını vurguladı.

FETÖ'nün darbe girişiminin başarısız olduğunu kaydeden Aydın, "Milletin feraseti ve dirayeti sayesinde inşallah devletimiz ilelebet baki kalacaktır. Vatandaşların tankların üstüne çıkması tarihi bir görüntüydü. Yürek soğutan görüntülerdi. Millet vatanına ve değerlerine, demokrasiye sahip çıktı. Vatandaşımız, seçilmiş yöneticilerine ve Cumhurbaşkanına sahip çıktı. Üst aklın da üstünde bulunan siyonistler ve küresel elitlere bu defada halkımız 'one minute' dedi." diye konuştu.