Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Kandilli Rasathanesi’nin ortak çalışmasıyla gezici deprem simülasyon tırında, vatandaşlara uygulamalı deprem eğitimi verildi.

7.4 büyüklüğündeki bir depremi yüzde 80 oranında hissettiren bu simülasyon tırında vatandaşlar muhtemel bir depremi yaşadı. Namık Kemal Üniversitesi’nde kurulan simülasyon tırında eğitimciler tarafından olası bir deprem anında yapılması gerekenler ziyaretçilere anlatıldı.

Kandilli Rasathanesi Eğitim Birimi Eğitmeni Rüya Kocaman yürütülen faaliyet hakkında bilgi vererek, “Gezici eğitim simülasyon tırı, Kandilli Rasathanesi Afet Hazırlık Eğitim Biriminin tırıdır. Türkiye’de ilk yapılan projelerden biridir. Kuzey Anadolu Fayı, Doğu Anadolu Fayı ve Batı Anadolu’daki tüm merkezleri gezmiş olan bir eğitim tırıdır” dedi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanı Sevim Avcı Yener, uygulamaya dair yaptığı açıklamada, “Hepimizin bildiği üzere 1-7 Mart Deprem Haftası Etkinlikleri olarak kutlanmakta. Biz de bu önemli günde bir defa daha deprem öncesinde ve sonrasında yapılması gerekenler ile ilgili bir çalışma yapıyoruz. Deprem simülasyon tırımız bizim Kandilli Rasathanesi ile beraber 2014 yılından beri yürüttüğümüz bir proje. Bu kapsamda tüm ilçelerimizi defalarca ziyaret ettik. Bu kapsamda da yaklaşık 55 bin vatandaşımıza deprem esnasında yapılması gerekenler ile ilgili bir bilgilendirme çalışması yaptık. Uygulamalı olarak bunu vatandaşlarımıza hocalarımız vasıtası ile aktardık” dedi.