AK Parti Tekirdağ Milletvekilleri, Edebiyatçı ve Fikir Adamı Üstad Necip Fazıl Kısakürek’in 33’üncü ölüm yıldönümü sebebiyle bir mesaj yayımladı.
AK Parti Tekirdağ Milletvekilleri Mustafa Yel ve Ayşe Doğan, 25 Mayıs 1983’te hayatını kaybeden ve edebiyat dünyasında büyük bir yeri olan Necip Fazıl Kıskürek’in 33. ölüm yıldönümü anısına sosyal medya hesaplarından bir mesaj yayımladılar.
AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan, Necip Fazıl Kısakürek için sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Düşünce dünyamızın büyük ‘Üstad’ı Necip Fazıl’ı anıyoruz. Üstat, hem bir edebiyat adamı hem de bir fikir adamı olarak entelektüel hayatımızda derin izler bıraktı. Şiirleri, fikirleri ve duruşuyla Türkiye’nin karanlık yıllarında düşünce dünyasını bir meşale gibi aydınlatmıştır. Necip Fazıl, şiirleriyle, yazılarıyla, konuşmalarıyla bir neslin yetişmesine büyük katkı sağlamış, bizleri kendi ruh köklerimize yönlendirmiştir. Onu anmanın en iyi yolu, sözleri ve eylemlerinin üzerinde mevcut koşullar dahilinde bir kez daha akıl yormak, açtığı kapılardan onun yöntemleriyle geçmek, onun çizgisi ile ufkumuzu genişletmek ve mirasına her zamankinden daha bilinçli sahip çıkmakla olacaktır. İşte bu düşünceden hareketle eserlerini yeniden gururla sahnelerimize taşıdığımız Kısakürek’e aramızdan ayrıldığı bugün bir kez daha Allah’tan sonsuz rahmet diliyor, kendisini şükran ve saygıyla anıyoruz” ifadelerini kullandı.
AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel ise, “Altmış yıl durmadan dinlenmeden bin bir çile içinde eserler vererek, mücadeleler yaparak, milletin varoluş savaşında yerini alan bir millet büyüğü, düşünce ve edebiyat hayatımızın dinmez ve silinmez kalemi, kendini edebiyat tarihine hak eden kalem sahibi, şairler sultanıdır. 79 yıllık hayatı ve eserleriyle bize bir dava emanet eden Necip Fazıl Kısakürek’i, vasiyetine uygun olarak davasını, mücadelesini, birlik, beraberlik için gelecek nesillere anlatmalıyız. Vefat yıldönümünde onu anlamaya, anlatmaya ve başlattığı güzellikleri devam ettirmeye vesile olması temennisiyle Necip Fazıl’ı rahmet ve minnetle anıyor, selam ve saygılar sunuyorum” şeklinde paylaşımda bulundu.