AK Parti Tekirdağ milletvekilleri Mustafa Yel, Metin Akgün ve Ayşe Doğan, 1915 olaylarını ‘soykırım’ olarak kabul eden Almanya Federal Meclisi’ne tepki gösterdi.
AK Parti Tekirdağ milletvekilleri Mustafa Yel, Metin Akgün ve Ayşe Doğan, Alman meclisinin 1915 olaylarının "Soykırım" olarak tanınması tasarısını oy çokluğuyla kabul etmesinin ardından, sosyal medya hesaplarından tepki gösterdi.
Milletvekilli Yel, "Alman Parlamentosunun kararı dostane bir tutum değildir. İlişkilerimize ciddi hasar vermiştir. Türkiye olarak Almanya’nın aldığı 1915 olayları hakkında tarihi gerçekleri tahrif eden ve hukukla bağdaşmayan bu mesnetsiz ve yok hükmündeki kararı asla kabul etmiyor, şiddetle kınıyor ve reddediyoruz" paylaşımında bulundu.
1915 olaylarını ‘soykırım’ olarak kabul eden Almanya Federal Meclisi’nin kararına tepki gösteren Milletvekilli Doğan ise, "Esefle karşılıyor, şiddet ve nefretle kınıyoruz" ifadelerini kullandı.
Tekirdağ Milletvekilli Metin Akgün de, “Almanya Parlamentosunda 1915 olaylarını ’soykırım’ olarak nitelendirdiği tasarı kabul edilmiştir. Parlamentonun 1/4 üyesinin varlığıyla kabul edilen tarihi gerçeklere aykırı bu tasarının kabulü, müttefiklikle asla bağdaşmaz. İkiyüzlü Almanya’yı esefle kınıyor ve bu tasarıyı reddediyoruz” şeklinde paylaşımda bulundu.