Süleymanpaşa Belediyesi kültür gezileri kapsamında Süleymanpaşalıları Çanakkale’ye götürmeye devam ediyor.
16- 17 Nisan 2016 tarihlerinde başlayan ve 22 Mayıs 2016 tarihine kadar devam edecek olan Çanakkale Kültür Gezileri her hafta Çarşamba, Cumartesi ve Pazar günleri yapılacak.
Bu sezonun ilk gezileri bu hafta sonunda başladı ve Süleymanpaşalılar, Eceabat, Çanburnu, Ağadere Hastane Şehitliği, Kilitbahir Köyü, Namazgah Tabyası, Mecidiye Tabyası, Havuzlar Vadisi, Soğanlıdere Vadisi, Şahindere Şehitliği, Şehitler Abidesi, Morto Koyu, Seddülbahir Koyu, Seddülbahir Kalesi, Ertuğrul Koyu, Ertuğrul Tabyası, Alçı Tepe Koyu, Kabatepe, Albayrak Sırtı, Kanlı Sırt, Kırmızı Sırt, Bomba Sırtı, 57. Alay Şehitliği, Mustafa Kemal’in Yeri ve Conk Bayırı gibi Çanakkale Zaferi’nde büyük önem taşıyan yerleri ziyaret ederek, tarihimizin kurtuluş mücadelesi anlarına tanıklık etti.
Ücretsiz olarak gerçekleşen Çanakkale Kültür Gezilerine katılmak isteyen Süleymanpaşalılar, Orta-Cami Mahallesi Yeni Çarşı Sokak’ta bulunan Süleymanpaşa Belediyesi ek hizmet binasındaki Çanakkale Gezileri başvuru noktasına kimlik fotokopileriyle başvurmaları halinde gezilere katılabilecek.