Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ) atıl durumda olan araçlarını kendi atölyesinde, bünyesindeki personelleriyle yeniliyor.
TESKİ Marmaraereğlisi Şubesinde bulunan ömrünü doldurmuş ve kullanılamaz haldeki vidanjör aracını Elektrik Makine ve Malzeme İkmal Dairesi Başkanlığı daha önce yapmış olduğu dört araç gibi yenilediği 5. araç olan bu vidanjörü de kullanılabilir hale getirdi. 22 ton kapasiteli tanka sahip olan ve işlevsiz durumda olan vidanjör aracına,18 ton kapasiteli yeni tank imal edildi ve araca monte edildi. Aracın kupasında ve şasesinde de gerekli yenileme çalışmaları yapıldı. Tüm bu çalışmalarla birlikte yenilenen araç vatandaşlara hizmete hazır hale getirildi.
TESKİ Genel Müdürü Dr.Şafak Başa yenilenen aracı TESKİ bakım ve onarım atölyesinde inceledi. Vidanjör olarak hizmet edecek araç hakkında detaylı bilgi aldı. Başa, yeni araç satın almaktansa motoru ve şasesi sağlıklı olan ve düşük maliyetlerle yapılan bu çalışmadan ötürü Elektrik Makine ve Malzeme İkmal Dairesi Başkanı Mustafa Yeşildal ve ekibine teşekkür etti.