Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ) Genel Müdürü Dr. Şafak Başa Genel Müdür Yardımcısı İ. Feyzi Ünal ile birlikte Hayrabolu ilçesinde yürüttüğü çalışmaları yerinde inceledi ve son durum hakkında bilgi aldı.
İlk olarak TESKİ Hayrabolu Şubesi’ni ziyaret eden Genel Müdür Başa ve Genel Müdür Yardımcısı Ünal, sürdürülen çalışmalar hakkında TESKİ Hayrabolu Şube Müdürü Alpay Çeviren’den bilgi aldı. Şubedeki ziyaretinin ardından çalışmaların yapıldığı güzergahlar boyunca incelemelerini sürdüren Başa, “Kısa bir süre önce temeli atılan ve çalışmalarına başlanılan ‘Hayrabolu İlçesi Kısmi Yağmur Suyu İnşaatı’nın tamamlanmasına çok az bir süre kaldı. Mazgal çalışmalarının sona ermesi ile birlikte çalışmalar tamamen bitecektir. Hayrabolu ilçesinin yağışlı havalarda maruz kaldığı su baskınları, toplamda yapılan bin 430 metrelik yağmur suyu hattı sayesinde engellenmiş olacaktır ve vatandaşlarımızın mağduriyeti giderilecektir. TESKİ olarak halkımız için hizmetlerimizi aralıksız sürdürmekteyiz. Göründüğü üzere bir yandan, Hayrabolu Belediyesi ekipleri de üstyapı çalışmalarını sürdürmektedir. En yakın zamanda üst yapı çalışmaları da tamamlanacaktır” dedi.
Hayrabolu Belediyesi, TESKİ Genel Müdürlüğü’ne malzeme ve araç deposu olarak kullanılmak üzere 10 yıl süreliğine depo tahsis etti. Genel Müdür Başa, atıl durumda olan ve şu anda TESKİ tarafından kullanıma hazır hale gelmesi için tadilat yapılan depoda da incelemelerde bulundu. Hayrabolu Belediyesi tarafından tahsis edilen depo sayesinde TESKİ Hayrabolu Şubesi’ne ait araçlar, iş makineleri ve malzemeler güvenli bir şekilde depolanacağı bildirildi. Deponun konumu gereği çevre yolu üzerinde olmasından dolayı şehir içi trafiğine engel teşkil etmemiş olacağı öğrenildi.
TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa, deponun tahsisinden dolayı Hayrabolu Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu’na teşekkür etti.