Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ) Genel Müdürlüğü personeline yönelik “Hasta Yaralı Taşıma Teknikleri Eğitimi” düzenlendi.

Eğitim TESKİ Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Şube Müdürlüğü tarafından organize edildi. 3 günde 6 grup halinde düzenlenen eğitimi, Tekirdağ İl Sağlık Müdürlüğü Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şubesinde görevli Dr. Hamit Işıkalp verdi.

Verilen eğitim kapsamında, acil ve afet durumlarında hasta yaralının her ne durumda olursa olsun nasıl taşınması gerektiği, kendimize ve yaralıya zarar vermeden, vücut mekaniklerine uygun kaldırma ve taşıma teknikleri anlatıldı. Sağlık ekipmanlarının etkin bir şekilde kullanılmasının önemine vurgu yapılırken, boyun ve omurilik yaralanmalarının hassasiyetine değinildi.

Acil ve afet durumlarında sağlık görevlilerine yardım amacıyla, hasta yaralıların taşınmasında kullanılan sedye ve diğer sağlık ekipmanlarının nasıl kullanılacağı konusunda detaylı anlatımlar gerçekleştirildi. Sedye çeşitlerine göre hastaların nasıl taşınması, özel durumu olan hastalar ve sedyenin bulunmadığı zamanlarda hastaların nasıl taşınması gerektiği de uygulamalı olarak gösterildi.

Kurum içinde ya da kurum dışında acil ve afet durumları ile ne zaman karşılaşılacağı belli olmadığından, bu ihtimal göz önünde bulunduran TESKİ Genel Müdürlüğü personelinin bu konuda eğitilerek bilinçlendirildiği kaydedildi.