Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ) Genel Müdürlüğü kurulduğu günden bugüne kadar bin 500 kilometre yeni altyapı hattı döşedi.

Tamamlanan bin 500 kilometrelik hat imalatının, bin 165 kilometresi Yatırım ve İnşaat Dairesi Başkanlığı tarafından, 335 kilometresi Su ve Kanal İşletme Dairesi Başkanlığı tarafından gerçekleştirildi.

TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Bir kıyaslama yapmak gerekirse, TESKİ’nin bugüne kadar yaptığı altyapıların toplam metrajı Tekirdağ-Erzurum arası mesafeye eşdeğer seviyededir. ‘Edirne’den Kars’a’ söylemindeki mesafe olan bin 658 kilometrelik mesafeyi kısa vadeli hedefi olarak planlayan TESKİ’nin ana hedefi ise, 2019 yılına kadar 2 bin kilometrelik bir altyapı çalışmasını gerçekleştirmektir. Planlı çalışmayı ilke edinen TESKİ, ilk yatırım programını 2015 yılından itibaren hazırlayıp uygulamaktadır. Böylece TESKİ, şeffaf yönetim anlayışı gereği belli bir plan-program çerçevesinde gerçekleştirdiği ve gerçekleştireceği yatırımlarını kamuoyuna duyurmaktadır. Her yıl bütçesinin yüzde 50’den fazlasını yatırımlara ayıran TESKİ, yatırım harcamalarında yeni kurulan Su ve Kanalizasyon idareleri arasında ilk sıralarda yer almaktadır" ifadelerini kullandı ve bu başarının sağlanmasında emeği geçen TESKİ personeline teşekkür etti.