Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ) Genel Müdürlüğü, il genelinde vatandaşlara kesintisiz içme suyu sağlamak ve elektrik kesintisi sonucu meydana gelen su kesintilerini önlemek amacıyla 2. Etap jeneratör alım çalışmalarına başladı.
TESKİ Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, "Tekirdağ il sınırları içerisinde içme suyu ihtiyacının 31 Mart 2014 tarihinde kurulan TESKİ Genel Müdürlüğü tarafından karşılanmaktadır. Abonelerimizin ihtiyacı olan suyun yüzde 85’i derin su kuyularından karşılanmakta olup, faaliyette olan su kuyusu sayısı 400’ün üzerindedir" denildi.
Elektrik kesintilerinden kaynaklı su kesintilerinin önüne geçilecek
Elektrik kesintilerinin su kuyularının çalışmasını durdurduğu belirtilen açıklamada, "Su kuyularında gerekli enerji ihtiyacını karşılayan bölgesel elektrik dağıtım şirketi kaynaklı, planlı ya da plansız kesintiler esnasında Kurumumuz tarafından işletilen su kuyuları çalışmamaktadır. Son günlerde yaşanan su kesintilerinin önemli bir nedeni bu elektrik kesintileri olup, elektrik kesintilerinden kaynaklı su kesintilerinin önüne geçmek amacı ile Kurumumuz çalışma başlatmıştır. Bu kapsamda kurumumuz tarafından 1. Etap Jeneratör İhalesi gerçekleştirilmiş ve bu jeneratörler devreye alınmıştır. Kurumumuz 2. Etap jeneratör alımı çalışmaları tüm hızıyla devam etmekte olup, mümkün olan en kısa sürede temin yoluna gidilecektir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur" ifadelerine yer verildi.